Kolaylıkla hazırlanabilen, basit, pratik ve küçük öğünler ara öğün olarak tanımlanıyor. Vücudun gereksinim duyduğu temel besin ögelerinden pek çoğunu içeren bu öğünler bazen atıştırmalıklar ile karıştırılabiliyor.

ara öğün, meyve, yeşillik, süt, sağlıklı öğün

Atıştırmalıklardan daha planlı ve sistematik yapıya sahip olan ara öğünler karbonhidrat, yağ ve protein gibi enerji veren besin ögelerini dengeli oranlarda karşılıyor.

Bitter çikolata ve ceviz ikilisi ara öğün örneği iken gofret ve çay atıştırmalık olarak değerlendiriliyor.

Kahvaltı öğününden sonra yapılan ara öğüne kuşluk, öğle öğününden sonra yapılana ikindi, akşam öğününden sonra yapılan ara öğüne ise yatsı ismi veriliyor.

meyveler, muz, yeşil, kahve, ara öğün, elma

Kuşluk ara öğünü için örnek menü

sandviç, ekmek arası, aysberg, salatalık, jambon

İkindi ara öğünü için örnek menü

çilek, üzüm, süt, yoğurt, ekmek, meyveler, ara öğün

Yatsı ara öğünü için örnek menü

Ana öğünler hakkında bilgi almak için buradaki içeriğimi inceleyin. Menüleri içeriğimi daha iyi anlayabilmeniz amacıyla yazıyorum. Konuya ilişkin geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

2.559 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir