Yumurta, sağlıklı tabak, haşlanmış yumurta

Bebeğim için ek besine başlıyorum: Yumurtalı kahvaltı menüsü

Yumurta kaliteli protein, fosfor, selenyum, demir, çinko, kolin, A, D, B2 ve B12 vitaminleri içeriyor. Bu besin ögeleri büyüme-gelişmeyi hızlandırıyor ve bağışıklık sistemini koruyor. Altıncı ayını dolduran bebeğinize yumurtanın sarısını vermeye başlayabilirsiniz. Yumurtanın beyazını ise 9-12. aylara ertelemelisiniz. Yumurtalı kahvaltı menüsü Yumurtalı kahvaltı menüsü için gereken besinler ve miktarları şöyle: Devamı…

bebek, bal, bal kaşığı, çocuk

Bebeğime ne zaman bal verebilirim?

Doğumundan altıncı ayına değin sadece anne sütüyle beslediğiniz bebeğiniz bütün besin ögelerini eksiksiz olarak alacak ve enerji gereksinimini tam olarak karşılayacaktır. Altıncı aydan sonra anne sütü bebeğinizin gereksinimlerini karşılamada yetersiz kalacaktır. Bu durum hem sizin hem de bebeğiniz için yeni bir serüvenin başlayacağı anlamına geliyor. Tamamlayıcı beslenme anne sütünün artık Devamı…

bebek-biberon-sut-biberondan-sut-icme

Anne sütünü nasıl saklamalısınız?

Anne sütü ve emzirme hem bebek hem de anne için fizyolojik, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden çok sayıda yarar¹ sağlıyor. Bebeği doğrudan anne memesinden beslemek öncelikli tercihimiz olsa da bazı durumlarda sütün sağılarak saklanması gerekebiliyor. Annenin meme başı problemlerinin olması (çökük meme ucu gibi), işe başlaması/bebeğinden ayrı kalması gibi anne Devamı…

bebek, ağız, diş, mavi, sarışın, çocuk-2

BLW (bebek liderliğinde beslenme) nedir?

Bebek liderliğinde beslenme (BLW) bebeğinizin iştah kontrolünü ve istediği kadar beslenmeyi öğrenmesini sağlayan bir yöntem olarak tanımlanıyor. BLW yöntemi ile kendi kendine beslenmeye başlayan bebeğinizin: Çiğneme fonksiyonu, el ve göz koordinasyon gelişimi, besinleri tanıma becerisi artıyor. BLW yönteminde nelere dikkat etmeliyim? Bebeğinizin destekleyici ve emniyetli bir mama sandalyesinde, besinlere rahatça Devamı…

bebek, bağlanma, güvenli bağlanma, bebek anne

Doğumdan önce emzirmeyle ilgili bilmeniz gerekenler!

Yaklaşık 38-40 haftalık bir süreçten sonra bebeğinizi kucağınıza alma vaktiniz geldi. Peki bu süreçte emzirme ile ilgili bilmeniz gerekenler neler, anne sütü nasıl artar? Bu soruların yanıtlarını sizin için derledim. Anne sütü optimum büyüme ve gelişme için gerekli olan tüm enerji ve besin ögelerini içeren doğal bir besindir. Bu yüzden Devamı…

bebek, mavi göz, tatlı, şirin, baby

Bebeğimin vücut ağırlığı normal mi?

Normal koşullarda gebelik dönemi, 38-42 hafta sürüyor. Bebeğiniz miadında doğduysa doğum ağırlığı en az 2,5 kg, ortalama 3,3 kg, en fazla ise 4,6 kg olmalıdır. Bebeğinizin doğumundan ilk haftasına kadar, fizyolojik açıdan ağırlık kaybı olacaktır. Birinci haftadan sonra ise bebeğiniz, hızla ağırlık kazanmaya başlayacaktır. Bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi üzerinde beslenme doğrudan Devamı…