İdrarda albümin ve kan görülmesiyle ya da yüksek tansiyonla belirti veren akut glomerülonefrit genellikle anjin ve kızıl gibi streptokoklardan kaynaklanan başka bir enfeksiyonun varlığında ortaya çıkıyor.

idrar, tahlil, laboratuvar,böbrek, nefron

Sıklıkla glomerülonefrit ile sonuçlanan bu böbrek rahatsızlığını tifo, pnömokoksi, stafilokoksi gibi başka enfeksiyonlar tetikliyor.

böbrek, idrar, itrah, organ

Hastalığın kesin tanısı böbrek biyopsisi yapılarak konuyor. Antibiyotikler ağır, hatta bazen ölümcül olabilen hastalığın neredeyse tamamen ortadan kalkmasını sağlıyor. Yarı akut ve kronik glomerülonefritin evriminin daha uzun olduğu ve çoğu zaman böbrek yetmezliği durumunu da içerdiği bildiriliyor.

hamile, kadın, gebe, elma, karın

Akut glomerülonefrit gebelik döneminde sıklıkla görülüyor: Genellikle ilk gebeliğin üçüncü trimesterinde (son üç ayında) ortaya çıkıyor. Konuya ilişkin geniş bilgi için hekiminizle görüşün. Sağlıkla kalın.

1.270 kez okundu

Momentum Sağlık

Kâr amacı gütmeyen bir internet platformu olan Momentum Sağlık, 2019 yılında Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız ve Uzman Psikolog Cenk Umur tarafından kuruldu. Momentum Sağlık beslenme, psikoloji ve fizyoterapi alanlarına yönelik güncel ve bilimsel verileri etik ilkelere bağlı kalarak paylaşmayı kabul etmiştir. Web sitesinde yer alan içerikleri aktif bağlantı adresi ile beraber paylaşabilirsiniz. Momentum Sağlık’taki içerikler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi hizmetleri için hekiminize başvurun.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir