Ağrı bozukluğu diğer adıyla psikojenik ağrı terimi; fizyolojik bir nedeni ve açıklaması olmayan, istemli olarak kontrol edilemeyen ve psikolojik nedenler sonucu ortaya çıkan ağrılar için kullanılıyor.

depresyon, uyku, yatak, uykusuz, beyaz, kadın, yorgun

30-40 yaşlarında başlayan ve çoğunlukla kadınlarda görülen ağrı bozukluğuna depresyon, anksiyete bozuklukları, somatoform bozukluklar ve cinsel ağrı bozuklukları eşlik edebiliyor.

böbrek, sırt, bel, adam, ağrı, vücut, beden, erkek

Ağrı bozukluğuna sahip olanlar yaşadıkları sorunun psikolojik olduğunu genellikle fark etmiyor ve kabul etmiyor. Bu durum onların sık sık farklı hekimlere başvurarak ağrı kesici ve sakinleştirici ilaçlar kullanmalarına neden oluyor.

ilaç, ilaçlar, hap, kapsül, takviye, besin desteği, gıda takviyesi, antibiyotik, ilaç etkileşimleri

Ağrı bozukluğunuz varsa ağrılarınızın şiddeti gün içindeki aktivite düzeyinize göre değişiklik göstermiyor çünkü ağrılarınızı başlatan ve şiddetlendiren şey yaşadığınız stres ve çatışmalar oluyor.

depresyon,kadın, yorgun, park, kitap

Psikojenik ağrılarınız sosyal ilişkilerinize ve iş yaşamınıza uyum sağlamanızı zorlaştırabiliyor. Hatta ağrılarınız nedeniyle çalışamaz duruma gelebilirsiniz ve ağrı kesici bağımlılığı geliştirebilirsiniz.

panik-kaygi-korku-atak-panik-atak-kadin-goz-yesil

Siz de uzun süredir ağrı hissediyor ve ağrılarınızın herhangi fizyolojik bir nedene bağlı olmadan ortaya çıktığını düşünüyorsanız psikiyatristinizle ve psikoloğunuzla görüşebilirsiniz. Sağlıklı günler.

547 kez okundu

Uzman Psikolog Cenk Umur

2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olan Cenk Umur, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapıyor. Psikolog Cenk Umur, doktora eğitimine Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir