Vücudun gereksinim duyduğu besin ögelerini yeterli miktarda ve dengeli oranlarda karşılayan beslenme elemanları ana öğün olarak tanımlanıyor.

yumurta, avokado, omlet, kahvaltı

Temel olarak üç ana öğün bulunuyor. Bunlardan ilki kahvaltı, ikincisi öğle, sonuncusu ise akşam ana öğünü olarak biliniyor.

iftariyelik, pide, çay, kahvaltı

Kahvaltı öğünü için örnek menü

yemek, menü, sofra, öğün, sunum, et, çubuk, makarna, salata, üç kap yemek

Öğle öğünü için örnek menü

tavuk, sofra, beyaz, pirinç, pilav, domates

Akşam öğünü için örnek menü

Her bir ana öğün için kendinize 20 dakika ayırın. Tükettiğiniz besinlere odaklanın ve farkındalıkla beslenin. Ara öğünler hakkında bilgi almak için buradaki yazımı inceleyin. Menüler içeriğin daha iyi anlaşılması amacıyla yazılmıştır. Konuya ilişkin geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

4.690 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir