Ev tipi diş beyazlatma sistemleri, diş hekimi destekli uygulanan beyazlatma sistemleridir. Hekim hastadan aldığı ölçüden elde ettiği model üzerinde hastaya uygun kişisel ağız plağı hazırlar. Hasta bu plakların içine kendisine hekim tarafından temin edilen peroksit yüzdesine göre günde birkaç saat yaklaşık 4 hafta süresinde uygular. Bu uygulamanın süresi lekelerin rengine ve yoğunluğuna, dişin açılma tonuna ve dişlerde oluşabilecek hassasiyete bağlıdır.

diş hekimi, dişçi, doktor

Ofis tipi diş beyazlatma sistemleri ise en hızlı ve en etkili diş beyazlatma sistemidir. Bu yöntemde beyazlatma ürünü direkt olarak dişler üzerine uygulanır. Diş hekimi diş etlerini ve yumuşak dokuları beyazlatıcı ajanın etkisinden korumak için üzerine koruyucu jel sürer veya lastik ile diş etlerini örter. Bu ürünler ise, özel ışık tipleri veya lazer ile kombine olarak kullanılır. Sonuç hemen ilk 30-60 dakikalık uygulama sonucunda elde edilir. Beyazlatıcı ajan üzerine ısı veya ışık uygulanmamışsa beyazlatma işlemi istenilen sonuç elde edilinceye kadar birkaç kez uygulanır.

diş kliniği, diş muayenehanesi

Ev ve ofis tipi diş beyazlatma sistemlerinin farkları nelerdir?

Evde uygulanan beyazlatma ürünlerinde daha düşük kuvvetli ajanlar kullanılır. Bunlar %10-22 arasında değişen yüzdelere sahip karbamit peroksit içeren jellerdir ki bunlar neredeyse %3 lük hidrojen peroksit konsantrasyonuna sahip jelle aynı etki gücüne sahiptir. Oysaki ofiste hekim tarafından profesyonel olarak uygulanan diş beyazlatma ürünlerinde %15-43 arasında hidrojen peroksit konsantrasyonuna sahip jeller uygulanmaktadır ki bunun sonucunda da ofis tipi beyazlatma sistemlerinde çok çabuk ve etkili sonuçlar alınmaktadır. Ev tipi beyazlatma sistemlerinde hastaya uygun kişisel plaklar beyazlatma işleminde jel uygulanması için kullanılmaktadır. Hasta beyazlatıcı jeli bu plak içine koyduktan sonra ağzına uygular. Her ne kadar kişisel plaklarda olsa bu plakların kenarından dişetlerine be yumuşak dokulara sızıntı olur, buralarda bir irritasyon ve yanma oluşabilir. Ancak ofis tipi uygulamalarda hekim dişetleri ve yumuşak dokulara tam bir koruma sağlar ve bu çok önemli bir farktır. Hastanın kendi uyguladığı ve ofiste uygulanan beyazlatma metodları arasında az da olsa bir maliyet farkı vardır. Ancak ofis tipi beyazlatma sistemlerinde hastanın sağlığı ve beyazlatma etkisi açısından optimum sonuçlar elde edilir.

diş hekimi, diş cerrahisi, doktor

Dişlerdeki renklenmenin ve koyulaşmanın sebebi mutlaka bilinmelidir ve buna bağlı olarak hastanın diş beyazlatmaya uygun olup olmadığına karar verilmeli ve uygunsa ona uygun beyazlatma sistemi ve malzemesi mutlaka diş hekimi tarafından seçilmeli, temin edilmelidir.

erkek, mutlu, gülümseme, ergen, ergenlik, adam

Hekim destekli beyazlatma sistemlerinde mutlaka hasta ve hekim iletişim halinde bulunmalıdır. Hekim plağın hastanın ağzına uygunluğunun stabilizasyonunu kontrol etmelidir.

disdostu.org/dis-beyazlatma-nedir-ve-kimlere-uygulanir/
985 kez okundu

Diş Dostu Derneği

Merkezi İsviçre’de bulunan Toothfriendly International, 1982 yılından beri ağız-diş bakımı ve doğru beslenme bilincini oluşturmak, geliştirmek ve yerleştirmek konusunda çalışmalar yapan uluslararası bir federasyondur. Federasyonun İsviçre, Almanya, Japonya, Kore ve Türkiye’deki yerel dernekleri de kendi ülkelerinde aynı hedefe hizmet etmektedir. Toothfriendly International’ın Türkiye’deki yerel kuruluşu olan Diş Dostu Derneği 1997 yılından beri federasyonun uluslararası misyonu doğrultusunda, Türkiye’de uzun vadede daha sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli proje ve etkinlikler düzenlemektedir.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir