Diş iplerinde farklı seçenekler olduğunu burada yer alan içeriğimde bahsetmiştim. Parmağa dolanarak iplik şeklinde kullanılan diş iplerinde kullanım oldukça kolay… Bu süreci bir kez anladığınızda diş ipi kullanımını alışkanlık haline getirmekte çok da zorlanmıyorsunuz. Diş ipini nasıl kullanmanız gerektiğine adım adım bakalım:

Diş ipi kullanımı

45-50 cm uzunluğunda kesilen diş ipini tercihinize bağlı olarak orta veya işaret parmaklarının etrafına, her iki elin parmakları arasında 2.5 cm’lik bir diş ipi kalacak şekilde doluyorsunuz.

Diş ipi kullanımı

Sonrasında bir el ara yüzünü temizleyeceğiniz bölgenin önünde diğeri de arkasında olacak şekilde ipliği iki dişin ara bölgesinden geçiriyorsunuz.

Diş ipi kullanımı

Bu aşamada çok acele etmeyin, kuvveti doğru ayarlamazsanız iki diş arasındaki papil denilen diş eti parçasına zarar verebilirsiniz. Amaç iki dişin arasını temizlemek değil her dişin yan yüzeyini temizlemektir.

Diş ipi kullanımı

Diş etinizin olduğu bölgeye kadar diş ipini indirerek dişin yan yüzeyini süpürme hareketiyle temizliyorsunuz. Aynı şekilde diğer diş yüzeyi için de aynı aralıktan diş ipini bu kez diğer dişe yaslıyor ve süpürerek yukarı çıkıyorsunuz. Yani doğru bir diş ipi kullanımında bir aralığa iki kez diş ipiyle girmiş olmanız gerekiyor.

Diş ipi kullanımı

Diş ipinin 2.5 cm’lik kısmını bir aralığı temizlemek için kullanmanızın ardından bu kez ipliğin parmağınıza dolanmış olan kısmından bir miktarı kaydırın ve diğer parmağınıza dolayın. Bu şekilde her bir diş arasına girerken temiz diş ipi kullanmış oluyorsunuz.

Diş Hekimi Meryem ÇOBAN

Diş Hekimi • Meryem ÇOBAN

Diş ipi uygulaması başta karmaşık görünse de aslında adımları uyguladığınızda oldukça basit… Sağlıklı dişler için bu adımları günde 1 kez uygulamayı ihmal etmemenizi tavsiye ederim. Sağlıkla kalın.

ada.org/~/media/ADA/Science%20and%20Research/Files/watch_materials_floss.ashx
1.380 kez okundu

Diş Hekimi Meryem Çoban

Meryem Çoban, 2018 yılında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Özel muayenehanede görev yaptıktan sonra devlet hastanesi bünyesinde diş hekimliği yapan Meryem Çoban, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir