Kullandığınız macunun çürük önleyici olmasını istiyorsanız unutmayın ki çürük oluşumunu engelleyen yardımcı ajanların bulunduğu ürünleri tercih etmeniz gerekir. Özellikle diş macunlarına eklenen florür bu işe yarıyor.

çocuk, diş fırçalama, fırça, ayna, macun, ahşap, siyahi, lavabo, anne, ebeveyn, ağız ve diş sağlığı

Beyazlatıcı macunlar içeriğinde bulundurduğu aşındırıcılar sayesinde plağı diş yüzeyinden uzaklaştırdığı için kişide beyazlama algısı oluşturuyor. Çoğu üründe beyazlatıcı özellikte kimyasal yok. Bazı ürünlerde bulunan beyazlık algısı oluşturan mavi renkli içerikler de yine profesyonel bir beyazlık sağlamıyor, sadece beyaz algısı oluşturuyor. İçeriğinde hidrojen peroksit ve karbamid peroksit içeren ürünler ise gerçek beyazlatma özelliğine sahip…

diş ipi, diş macunu, ağız bakım seti

Özellikle diş dostu logosu bulunduran sakızların ağız ve diş sağlığını korumada, mekanik temizliği desteklemede, tükürük akışını hızlandırmada ve yine dolaylı olarak ubrikasyon dediğimiz tükürük akışına bağlı tükürük ile ağzı yıkamada, yemek sonrası oluşan asidik ortamı nötrlemede ve zayıflamış çiğneme kaslarını geliştirmede oldukça önemli bir yeri var. Dikkat etmemiz gereken şey ise kas ve eklemlerimizi yormadan sakızı en fazla 15-20 dakika kadar çiğnemeniz gerektiği.

yeşillik, lavabo, diş fırçası, tahta, odun, ahşap, diş fırçalama, sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilir beslenme

Ağız ve diş sağlığının idamesi ve temizliği için günde:

  • en az iki defa diş fırçalama,
  • en az bir defa diş ipi kullanımı,
  • ağız duşu kullanmak etkili bir mekanik temizlik için olmazsa olmazlardan.

Ağız suları, gargaraları, sakız kullanımı ise bazen bazı hastalıkların tedavisinde ve ağız temizliğini desteklemede yardımcı ürünler. Bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka hekiminize danışmalı ve onun kontrolünde ilerlemelisiniz. Herkese sağlıklı ve mutlu bir gülüş diliyorum.

Beyza Ünal Görgün · disdostu.org/hangi-dis-macunu-hangi-dis-fircasi/
1.152 kez okundu

Diş Dostu Derneği

Merkezi İsviçre’de bulunan Toothfriendly International, 1982 yılından beri ağız-diş bakımı ve doğru beslenme bilincini oluşturmak, geliştirmek ve yerleştirmek konusunda çalışmalar yapan uluslararası bir federasyondur. Federasyonun İsviçre, Almanya, Japonya, Kore ve Türkiye’deki yerel dernekleri de kendi ülkelerinde aynı hedefe hizmet etmektedir. Toothfriendly International’ın Türkiye’deki yerel kuruluşu olan Diş Dostu Derneği 1997 yılından beri federasyonun uluslararası misyonu doğrultusunda, Türkiye’de uzun vadede daha sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli proje ve etkinlikler düzenlemektedir.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir