kaşık, highchairs, bebek mama sandalyesi, yemek yiyen çocuk,

Bebeğim için tamamlayıcı beslenmeye ne zaman başlamalıyım?

Bebeğinizi ilk altı ayında sadece anne sütüyle beslediniz. Altıncı ayından sonra bebeğinizin besin ögesi ve enerji gereksinimleri artacaktır. Bu da tamamlayıcı beslenme hakkında bilgi edinme zamanınızın geldiğini gösteriyor. Tamamlayıcı beslenmeye bebeğiniz fizyolojik açıdan gelişimini tamamlandığında¹, destekle veya desteksiz oturabildiğine, başını rahatça tutabildiğinde, el-ağız-göz koordinasyonu gelişmeye başladığında ve katı besinleri yutabildiğinde² Devamı…

bebek, beslenme, ek gıda, tamamlayıcı beslenme

Yumurta sarısını bebeğinize nasıl vermelisiniz?

Pek çok besin ögesini yapısında barındıran yumurtanın anne sütünden sonra en yüksek biyolojik değere sahip besin olduğu biliniyor. Bu durum yumurtanın örnek protein kaynağı olmasını sağlıyor. Yumurtanın beyazı tamamlayıcı beslenme dönemindeki bazı bebeklerde alerjiye sebep olabileceğinden yumurtanın sarısını tercih etmelisiniz. Yumurta sarısında B1, B2, B3, B12, A, D, E, ve Devamı…

bebek, ağız, diş, mavi, sarışın, çocuk-2

BLW (bebek liderliğinde beslenme) nedir?

Bebek liderliğinde beslenme (BLW) bebeğinizin iştah kontrolünü ve istediği kadar beslenmeyi öğrenmesini sağlayan bir yöntem olarak tanımlanıyor. BLW yöntemi ile kendi kendine beslenmeye başlayan bebeğinizin: Çiğneme fonksiyonu, el ve göz koordinasyon gelişimi, besinleri tanıma becerisi artıyor. BLW yönteminde nelere dikkat etmeliyim? Bebeğinizin destekleyici ve emniyetli bir mama sandalyesinde, besinlere rahatça Devamı…

çocuk, 2-3 yaş, pasta, yaş pasta, bebek çocuk beslenme

Tamamlayıcı beslenmeye ne zaman başlamalısınız?

Tamamlayıcı beslenme bebeklerin anne sütü dışındaki besinlerle tanışmaya başladığı geçiş dönemi olarak tanımlanıyor. Bebeklerde ek besinlere alışma altı ve sekizinci aylar arasında gerçekleşiyor. Bu kritik aylar kaçırıldığında: Bebeğin büyüme ve gelişmesi yavaşlıyor. Bebekte vitamin ve mineral yetersizlikleri oluşabiliyor. Bebeğin çiğneme fonksiyonunun gelişimi ve yeni besinlere alışması gecikiyor. Tamamlayıcı beslenme döneminde: Devamı…