sarı, limon, limon ne zaman yenir, limon meyve mi

3 maddede limon

Çorbaların, salataların, içeceklerin ve detoks sularının baş tacı limon gerçekten ağırlık kaybını destekliyor mu? 1 • Limon tek başına ağırlık kaybı sağlamıyor Akdeniz mutfağının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan limon tek başına kilo kaybı sağlamıyor. Limon çekirdeklerinin diş etlerini güçlendirdiği belirtiliyor. Limon ağacı yaprakları gaz şikâyetine karşı öneriliyor. Limon kabuklarının kalp, Devamı…

hediye, gift, ödül, armağan

Diyetisyene alınabilecek 50 hediye

Koronavirüs pandemisi tüm insanlığa sağlığın en iyi hediye olduğunu öğretti. Diyetisyen yakınınıza doğum günü, mesleki gün, yıl başı gibi özel günlerde verebileceğiniz 50 hediyeyi derledim. Umarım içlerinden en doğrusunu seçebilmenize yardımcı olurum. 1 • Fidan bağış sertifikası Türkiye’nin dört bir yanında kök salacak ağaçlar için diyetisyen yakınınız adına fidan bağışında Devamı…

PERFORMANS Yüksek proteinli ayran ambalajı

Ürün incelemesi: Performans • Proteinli ayran

Özgüllü Süt Mamulleri tarafından üretilen Performans proteinli ayran, BİM Birleşik Mağazaları’nda satışa sunuluyor. Proteinli ayran, normal ayranın içine protein tozu eklenmesiyle elde ediliyor. Bu protein tozu genellikle kazein veya whey proteini oluyor. Sporcular veya vücut geliştiricileri tarafından tüketilen protein ilaveli ayran, normal ayranın besleyici değerini artırmak için tasarlanıyor. Performans proteinli Devamı…

Ramazan bayramında aktif kalın!

Fiziksel aktivite kas gücü artırıyor, vücut duruşunu düzenliyor, yorgunluğun azalmasını destekliyor ve kalp ritmini düzenliyor. Ev içi yürüyüşleri, merdiven inip çıkma, ip atlama, yerinde sayarak koşma ve fizik tedavi egzersizleri; ramazan bayramında da evde yapılabilecek basit fiziksel aktiviteler arasında yer alıyor. Kısa süreli fiziksel aktivite, besin alımını doğrudan azaltmasa da iştahı Devamı…

su, içme suyu, temiz kalabak su, hamidiye su, metal su matarası

Ramazan bayramında su tüketimimi nasıl artırırım?

Vücudun sıcaklık dengesini sağlayan, sindirime yardımcı olan ve toksinlerin vücuttan atımını destekleyen su;  ramazan bayramında en çok ihmal edilen besinlerin başında geliyor. Ramazan bayramında ve sonrasında sıvı tüketiminizi artırmak adına bu önerileri uygulayabilirsiniz: Güne 2 su bardağı ılık su ile başlayın Her ana öğününüzden hemen önce 1 su bardağı su Devamı…

susam, simit, sağlıklı kahvaltı seçeneği, domates, zeytin, peynir, yeşillik

Ramazan bayramında güne hafif bir kahvaltı ile başlayın!

Oruçla beraber değişen öğün sayısı ve saatleri, bayramın ilk günüyle birlikte yerini yeni beslenme düzenine bırakıyor. Kahvaltı öğünü, güne zinde başlamanızı sağlayacak ve sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına destek olacaktır. Ramazan bayramı boyunca güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Herhangi bir kronik hastalığınız yoksa, kahvaltınızda bu besinlere yer verin: Beyaz peynir  veya yağsız Devamı…

ara öğün, meyve, yeşillik, süt, sağlıklı öğün

Ramazan bayramında sağlıklı beslenmenin 4 adımı

Beraberlik ve dayanışma ruhu içinde sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı ramazan bayramı, beslenme alışkanlıklarının değiştiği özel günlerin başında geliyor. 1 • Güne kahvaltı ile başlayın Kahvaltı öğününü, güne zinde başlamanızı sağlayacak ve sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına destek olacaktır. Ramazan bayramında kahvaltı öğününe ilişkin geniş bilgi için buradaki yazımı inceleyebilirsiniz. 2 • Devamı…

süt tozu, beyaz, un, kurutulmuş süt

Süt tozu zararlı mı, ne kadar tüketilmeli?

Kurutulmuş süt olarak da bilinen süt tozu; bebek mamalarında, çikolatalarda ve şekerlemelerde kullanılıyor. Süt tozu, sütün kuruyana kadar buharlaştırılmasıyla üretiliyor. Böylece süt tozunun: Ağırlığı azaldığı için taşınması kolaylaşıyor. Raf ömrü uzuyor. Buzdolabında muhafaza edilmesi gerekmiyor. Hayvansal kaynaklı protein, fosfor, kalsiyum, B2, B12 ve D vitaminleri açısından zengin bir besin olan süt tozunun Devamı…

baskül, tartı, kilo ölçme, tartılma, yağ ölçüm cihazı, vücut analizi

Oruçluyken en doğru tartım ne zaman yapılmalı?

Belirli bir zaman dilimi içinde besin veya sıvı alımından kaçınmayı ifade eden orucun karaciğer, mide, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Oruçla birlikte beslenme düzeninin değişmesi öğün saatlerinin farklılaşmasına yol açıyor. Bu durum vücut ağırlığınızı doğru şekilde takip etmeniz gereken saat aralığını da değiştiriyor. Oruçluyken en doğru tartımın Devamı…

saat, zaman, vakit, ara öğün, beyaz

İftar sonrasında nasıl beslenmelisiniz?

Oruçla birlikte beslenme düzeni değişiyor. Bu durum metabolizma hızının ve sindirimin yavaşlamasına neden oluyor. İftar öğününden sonra tüketebileceğiniz sağlıklı bir ara öğün, oruçla birlikte yaşayabileceğiniz sorunları azalmanıza imkân tanıyacaktır. İftardan sonra nasıl beslenmelisiniz? İftar öğününden sonra kullanabileceğiniz birbirine alternatif on adet ara öğün oluşturdum. 1 • İftardan sonraki ara öğün Devamı…

sofra, yemek, ramazan, oruç, kahve, 2 kişi, yemek

İftarda nasıl beslenmelisiniz?

On bir ayın sultanı ramazan ayında değişen beslenme düzeni ile birlikte metabolizma hızının ve sindirimin yavaşlaması, sağlıklı bir iftar öğününü gerekli kılıyor. Sıvı desteği yaşamsal önem taşıyor Orucunuzu yarım su bardağı ılık su ile açın. İftar öğünden yatana kadar 1,5-2 litre su tüketmeye özen gösterin. İftar öğününüze çorba, şekersiz komposto, Devamı…

ramazan ayı, hurma, kuru hurma meyvesi, kuru meyve, siyah, oruç

8 çeşidiyle hurma

Kuru meyvelerden hurma, rafine şeker yerine kullanabileceğiniz en iyi besinler arasında yer alıyor. Ramazan ayının gelmesiyle tüketim sıklığı artan hurmanın sekiz türüne birlikte göz atalım. 1 • Bağdat hurması Sarı ve parlak bir görünümü olan Bağdat hurmasının yumuşak, yuvarlak ve küçük taneleri bulunuyor. 2 • İran hurması Koyu kahverengi bir Devamı…

kadın, erkek, 2 kişi, mutfak, yemek hazırlama, salata, eş, ev hanımı, aile, mutluluk, limon

Sahurda nasıl beslenmelisiniz?

On bir ayın sultanı Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu hem daha lezzetli hem de besin ögesi ve sıvı içeriği yüksek besinleri seçmekten geçiyor. Kimler oruç tutmamalı? Diyabet (şeker hastalığı) Hipertansiyon Kalp ve damar hastalıkları Böbrek yetmezliği Kanser türleri Yukarıdaki kronik hastalıklardan en az biri ile yaşıyorsanız hekiminizle görüşerek oruç tutmanın Devamı…

Translate »