polo vejetaryen menü, polo beslenme tabağı

Polo vejetaryen beslenmede et tüketimine bakış!

Lakto vejetaryenlik, ovo vejetaryenlik, lakto-ovo vejetaryenlik gibi et grubunun tüketilmediği vejetaryen beslenme çeşitlerinin aksine polo vejetaryen beslenmede bazı et ürünlerinin tüketimine sıcak bakılıyor. Peki bunlar neler, gelin beraber bakalım. Polo vejetaryen beslenmede bitkisel besinlerin yanı sıra tavuk, hindi, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının etleri de tüketiliyorken kırmızı et ve balık Devamı…

Beyaz şapkalı mantar

Ovo vejetaryen beslenme ile tanışın!

Vejetaryen beslenme, bitkisel kaynaklı besinlerin yoğunlukta olduğu beslenme biçimine deniyor. Vejetaryen beslenmenin türlerinden biri olan ovo vejetaryenliği gelin birlikte inceleyelim. Ovo vejetaryen beslenmede et ve et ürünleriyle birlikte süt ürünlerinin de tamamı beslenmeden dışlanıyorken bitkisel kaynaklı besinlerin yanı sıra anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olarak bilinen yumurtanın tüketimine Devamı…

mozzarella, mozerella peynir türleri

Lakto-vejetaryenlikle tanışın, süt ürünleriyle beslenmenin sırlarını keşfedin!

Farklı besinleri içeren veya dışlayan vejetaryen beslenmenin birden fazla türü bulunuyor. Bunlardan biri olan lakto vejetaryenlik konusuna birlikte göz atalım. Lakto vejetaryen beslenen bireyler, hayvansal besinlerden sadece süt ve süt ürünlerini tüketiyor. Lakto vejetaryen beslenmede her türlü et ürünü ve yumurta dışlanıyorken bala sıcak bakılıyor. Lakto vejetaryen besleniyorsanız yeterli ve Devamı…

kuru incir., kurutulmuş meyve, kuru meyvej

Kuru incir vegan bir besin değil mi?

Hayvansal kaynaklı hiçbir besini tüketmemeyi ilke edinen vegan bireyler, kuru incir tüketmekten kaçınabiliyor. Hızlı bir web taraması yapıldığında bu durum şöyle açıklanıyor: İncir, türünü devam ettirmek için incir arılarına ihtiyaç duyuyor. İncir arısı yumurtalarını bırakmak için incire giriyor, kanatları ve anteni incire girerken kopuyor ve arı incirden dışarı çıkamıyor. İncirlerin tozlaşması Devamı…

sofra, yemek, öğün, pide, yumurta

Et yerine tüketebileceğiniz 12 besin

Hayvanların derileriyle kemikleri arasında kalan kas dokusunu ifade eden etler protein, demir ve çinko kaynağı olarak görülüyor. Beslenme seçimleri ya da sosyoekonomik nedenler, et yerine geçebilecek besinlerin araştırılmasını ve incelenmesini gerekli kılıyor. Bu içerikte et yerine tüketebileceğiniz 12 besini derledim, keyifle okuyun. 1 · Et yerine tüketebileceğiniz 12 besin: Yumurta Devamı…

soya fasulyesi, soya ürünleri, soya kıyması, soya eti

Soya kıyması

Yağı alınarak yoğunlaştırılan soya fasulyesine et dokusu kazandırılmasıyla soya kıyması üretiliyor. 100 gram çiğ soya kıyması 52 gram bitkisel protein, 32 gram karbonhidrat, 3 gram lif, 1 gram yağ içeriyor ve 280 Kcal enerji veriyor. Soya kıyması, kırmızı etle yapılan tüm yemek tariflerinde kullanılabiliyor. Damak zevkinize uygunsa tam protein kaynaklarından biri Devamı…

tartı, kilo, baskül, ağırlık takibi

Vejetaryen beslenme ağırlık kaybını destekliyor mu?

Falafel, sebze burger, humus, makarna, sebze fajita, kuru baklagil yemekleri, tofu ve diğer soya ürünleri gibi besinleri siz de tüketiyor musunuz? Yukarıda örneklendirilen bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketildiği diyet vejetaryen beslenme olarak biliniyor. Vejetaryen beslenmenin yararları aşağıdaki gibi sıralanıyor: Daha az kalori ve daha yüksek lif alımı sağlıyor. Vejetaryen beslenme kan kolesterolünü düşürmede statin ilaçları Devamı…

vegan, vejetaryen, yeşil, yaprak, sarı

Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi!

Hayvansal kaynaklı besinlerin tüketilmemesi temeline dayanan vejetaryen beslenme, tarihsel süreç içinde farklı bölümlere ayrılmıştır. 1 • Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi: “Tam vejetaryen” Tam vejetaryen beslenen bireyler bu besinleri tüketiyor: Sebze, meyve, tahıl, baklagil Tam vejetaryen beslenen bireyler şunları tüketmiyor: Kırmızı et, sakatat, tavuk, hindi, balık, su ürünleri, süt, yoğurt, kefir, peynir, tereyağı, Devamı…