Fizyoterapide en çok kullanılan yardımcı cihazlar ve uygulamalar

Fizyoterapi ağrıları azaltma, zayıf kasları kuvvetlendirme, dengeyi geliştirme, iyileşme sürecini hızlandırma ve eklemlerin hareket açıklığını artırmayı destekliyor. Bu desteği sağlamak için tedavide çeşitli uygulamalar ve yardımcı cihazlar kullanılıyor.

Egzersiz, kuvvetlendirme, thereband, omuz çalışması, fizyoterapist

Manuel terapi

Mobilizasyon ve manipülasyon teknikleri, graston tekniği (alet destekli mobilizasyon), konnektif doku masajı, miyofasyal gevşetme teknikleri ve kuru iğneleme gibi uygulamalardan oluşuyor.

ağrı, kadın fizyoterapist, erkek danışan, fizyoterapi seansı

Elektroterapi

TENS, EFA, Rus akımı gibi çeşitli frekanslardaki elektrik akımlarından oluşuyor. Uygulama genellikle 20 dakika sürüyor.

fizyoterapi uygulamaları

Sıcak ve soğuk uygulamalar

Sıcak uygulama (hot pack ve infraruj gibi) genellikle kronik (uzun süren) durumlarda kullanılıyor. Soğuk uygulama (cold pack ve kriyoterapi gibi) ise genellikle akut (yeni başlayan) durumlarda ve ameliyat sonrası konnektif dokunun (bağ doku) iyileşmesi için kullanılıyor.

omurga, anatomi, doktor, fizyoterapist

Egzersiz

Fizyoterapistiniz tarafından yapılan postür (duruş) analizi ve değerlendirmeler sonucunda planlanan fonksiyonel egzersiz programı, kas-iskelet sistemi fonksiyonlarınızı geliştiriyor ve ağrılarınızı azaltıyor.

Egzersiz, esneme, spor, esneme

Bantlama

Koruyucu ve düzeltici olarak kullanılıyor. Elastik (kinesiotape gibi) ve rijit (atletik tape ve flaster) bantlardan oluşuyor.

fizyoterapi bantlama

Ultrason

Yumuşak dokular (kas gibi) üzerine tedavi amaçlı uygulanarak ağrılarınızı azaltıyor ve derindeki dokularınıza mikro-masaj etkisi gösteriyor.

fizyoterapist, erkek hasta, kadın fizyoterapi uzmanı, muayene

Hidroterapi

Havuz içi veya whirlpool gibi girdaplı su banyosu içinde uygulanıyor ve suyun fiziksel etkilerine ek olarak rahatlatıcı etkilerinden dolayı psikolojik açıdan da olumlu gelişmeler sağlıyor.

ödem, edema, bacak, leg

Uygulamalarda bu yöntemlerden sadece birini kullanmak yeterli olmayabilir. Durumunuza en uygun olan uygulamalar birlikte kullanıldığında tedavinin etkinliği ve iyileşme hızı artacaktır.

hasta, fizyoterapist, fizyoterapi muayenesi, fizyoterapist görüşmesi

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için hekiminizle ve fizyoterapistinizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

1.807 kez okundu


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Momentum Sağlık web sitesindeki içerikler bilgilendirme amaçlıdır. Sitedeki yazılar, görseller ve diğer materyaller tıbbi tanı, tedavi veya profesyonel sağlık hizmeti yerine geçmez. Sağlık sorunlarınızla ilgili en doğru ve güvenilir bilgiyi almak için sağlık profesyoneline danışınız. Momentum Sağlık, sunulan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda azami özeni göstermektedir. İçeriklerde meydana gelebilecek hatalar, eksiklikler veya güncellik kaybından dolayı doğabilecek herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Telif hakkları Momentum Sağlık’a ait olan içeriklerin izinsiz kopyalanması, çoğaltılması veya ticari amaçla kullanılması yasaktır. Web sitemizi kullanarak bu koşulları kabul etmiş sayılırsınız.