Bir hastalığın semptomlarını (belirtilerini) azaltmak ve enfeksiyonunun yayılmasını önlemek amacıyla kullan doğal, yarı sentetik veya sentetik kimyasal preparatlara ilaç deniliyor.

ilaç, ilaçlar, hap, kapsül, takviye, besin desteği, gıda takviyesi, antibiyotik, ilaç etkileşimleri

Hazırlama biçimine göre ilaçlar majistral, ofisinal ve müstehzar olmak üzere üçe ayrılıyor:

  • Majistral: Hekim tarafından oluşturulan bileşim eczacı tarafından hazırlanıyor.
  • Ofisinal: Farmakopede tanımlanan bileşim eczacı tarafından ilaç durumuna getiriliyor.
  • Müstahzar: İlaç firmaları veya  laboratuvarları tarafından hazırlanıyor.

İlaçlar diyabet yönetimini kolaylaştırıyor, tansiyonu dengeliyor, kolesterolü düşürüyor, ereksiyon sorununa veya erken boşalmaya iyi geliyor. Ancak hastalıkları tamamen ortadan kaldırmıyor. Antibiyotikler bu kuralın dışında¹ tutuluyor. Antibiyotik direnci gelecekte bu ilaçların da işe yaramayabileceğini gösteriyor.

İlaç, hap, zayıflama hapları, kapsül, akılcı ilaç kullanımı

Konuya ilişkin geniş bilgi için hekiminizle ve eczacınızla görüşün. Sağlıklı günler.

¹Schwarcz, J. (2013). Günde bir elma: Yediğimiz yiyecekler hakkında efsaneler, yanlış bilinenler ve gerçekler. (Çev. Alpöz, R.), NTV yayınları, s. 232
1.736 kez okundu

Momentum Sağlık

Kâr amacı gütmeyen bir internet platformu olan Momentum Sağlık, 2019 yılında Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız ve Uzman Psikolog Cenk Umur tarafından kuruldu. Momentum Sağlık beslenme, psikoloji ve fizyoterapi alanlarına yönelik güncel ve bilimsel verileri etik ilkelere bağlı kalarak paylaşmayı kabul etmiştir. Web sitesinde yer alan içerikleri aktif bağlantı adresi ile beraber paylaşabilirsiniz. Momentum Sağlık’taki içerikler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi hizmetleri için hekiminize başvurun.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir