alkol, alkolizm, alkolik, sosyal alkol içiciliği, beyaz şarap

Alkolün zararsız alternatifi: Alcosynth

Alkolün zararsız alternatifi olarak lanse edilen alcosynth, etanol isimli alkolün etkisine benzer bir tesir gösteriyor. Alcosynth, henüz araştırma ve geliştirme aşamasında olan sentetik alkol bileşiğine deniyor. Kimyasal yapısı hakkında detaylı bilgi bulunmayan alcosynth, alkol kullanımı sonucunda görmeye alışkın olduğumuz zararlı etkilere sebep olmuyor. GABA-A reseptörleriyle etkileşime giren alcosynth, sinir aktivitesini Devamı…

PERFORMANS Yüksek proteinli ayran ambalajı

Ürün incelemesi: Performans • Proteinli ayran

Özgüllü Süt Mamulleri tarafından üretilen Performans proteinli ayran, BİM Birleşik Mağazaları’nda satışa sunuluyor. Proteinli ayran, normal ayranın içine protein tozu eklenmesiyle elde ediliyor. Bu protein tozu genellikle kazein veya whey proteini oluyor. Sporcular veya vücut geliştiricileri tarafından tüketilen protein ilaveli ayran, normal ayranın besleyici değerini artırmak için tasarlanıyor. Performans proteinli Devamı…

alternatif et, böcek yemeği, limon, salatalık, haşerat, kızarmış eklembacaklı

Entomofaji: Çok yakında böcek mi yiyeceğiz?

Böceklerin insanlar tarafından tüketilmesine entomofaji adı veriliyor. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral açısından zengin besin kaynakları olarak lanse edilen böcekler dünya genelinde geniş sayılabilecek bir coğrafyada tüketiliyor. Tayland, Çin, Meksika, Kolombiya ve Güney Afrika gibi ülkelerde böcekler besin kaynağı olarak kullanılıyor. Geleneksel hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin doğal kaynakları tüketmesi Devamı…

nar ekşisi, nar sosu

Nar ekşisi: Sağlık için iyi mi kötü mü?

Nar meyvesinin suyunu veya özütünü ifade eden nar ekşisi bazı yemeklerde, salatalarda, mezelerde, soslarda ve içeceklerde kullanılıyor. Düşük kalorili bir besin olan nar ekşisi içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerden koruyor ve hücre hasarını önlüyor. Nar ekşisinin aşırı tüketimi mide rahatsızlıklarına ve kan şekeri yükselmesine sebep olabiliyor. Buraya kadar anlattığım Devamı…

böcek, çekirge, yaprak, iğrenme, tiksinme, böcek fobisi

Yenilebilir böcekler bir sonraki süper besin trendi olabilir mi?

Son dönemde sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmenin popülerlik kazanmasıyla öne çıkan yenilebilir böcekler yüksek protein, posa ve mineral içeriği¹ ile besleyici bir seçenek olarak gösteriliyor. Geleneksel hayvansal protein kaynaklarına göre daha az çevresel etki yarattıkları düşünülen yenilebilir böceklerin yaygınlaşmasının önünde iğrenme ve tiksinme gibi psikolojik engeller bulunuyor. Bu durum yenilebilir böceklerin Devamı…

süt tozu, beyaz, un, kurutulmuş süt

Tavsiye edilen tüketim tarihi nedir, SKT ve TETT farklı mı?

TETT olarak kısaltılan tavsiye edilen tüketim tarihi, belirli bir besinin uygun şekilde muhafaza edildiğinde kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteriyor. İlişkin tarihe kadar besin, kalitesini en iyi şekilde muhafaza ediyor. Fakat belirtilen tarih geçtikten sonra ürünün kalitesi ve besin değeri azalmaya başlıyor. Tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş bir besinin tadı, Devamı…

market, gıda alışverişi, büyük market, gross market

Gıda ambalajları hakkında 10 bilgi!

Gıda ambalajları, tüketilmek üzere paketlenen ticari ürünlerin taşınmasını, saklanmasını ve satışa sunulmasını olanaklı kılıyor. İşte gıda ambalajları hakkında 10 bilgi: Gıda ambalajları, çeşitli malzemelerden yapılabiliyor. Bu malzemeler arasında kağıt, karton, plastik, cam, metal ve ahşap gibi malzemeler yer alıyor. Gıda ambalajları, ürün hakkında bilgiler veriyor: Gıdanın ağırlığı, besin değeri, son Devamı…

kahvaltılık gevrek

Kahvaltılık gevrekler: Sağlıklı mı değil mi?

Mısır, yulaf veya buğday gibi tahıllardan yapılan kahvaltılık gevreklere çoğunlukla şeker ve tatlandırıcı ekleniyor. Posa, vitamin ve mineral içeren bu gıdaların şeker, tatlandırıcı ve yağ içeriği bazen çok fazla olabiliyor. Bu nedenle kahvaltılık gevreklerin tüketimi yüksek kan şekeri, insülin direnci ve obezite gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İçeriğine göre sağlıklı Devamı…

Et, kırmızı et, kesme tahtası

Eti neden dondurup çözdürmemeliyiz?

Yaygın bir uygulama olan eti dondurup çözdürme, iki önemli riski beraberinde getiriyor. Haydi bunlara sırasıyla bakalım. Etin dondurulması doku içinde kristalleşmeye ve donma yanığı oluşmasına neden oluyor. Bunlar da et kalitesini kötüleştiren etmenler olarak karşımıza çıkıyor. Etin oda sıcaklığında veya sıcak su altında çözülmesi ette bakteri çoğalmasına neden oluyor. Mikrobiyolojik Devamı…

haşlanmış yumurtalı avokadolu ekmek, snack, atıştırmalık, ana öğün, pratik yemekler

Tekrar ısıtıldığında zehirleyebilen 7 besin

Pişmiş besinleri yeniden ısıtarak tüketmek hem zaman hem de para tasarrufu sağlıyor olsa da bazı besinlerin yeniden ısıtma işlemine uygun olmadığı biliniyor. Hazırsanız bu besinlere sırasıyla göz atalım: 1 • Tekrar ısıtıldığında zehirleyebilen besinler: Yumurta Pişirildikten sonra buzdolabında ya da dışarıda bekleyen yumurta tekrar ısıtıldığında yumurtanın protein yapısı bozuluyor. Bu Devamı…

şerbetli tatlı

Boğaz yakan tatlılar glikoz şurubu mu içeriyor?

Bazı tatlıları tüketirken hatta bazen de tükettikten sonra boğazınızda yanma hissettiniz mi? Bu durum boğazınızın hassas olmasının yanında tükettiğiniz tatlının bileşiminden kaynaklanıyor olabilir. Baklava başta olmak üzere özellikle şerbetli tatlıların maliyetini düşürmek için bazen şeker pancarından elde edilen şeker yerine laboratuvar ortamında üretilen glikoz şurubu kullanılıyor. Glikoz şurubu kullanılarak üretilen Devamı…

Doğadan Regl dönemine özel çay

Ürün incelemesi: Doğadan • Regl dönemine özel çay

1975 yılında Eczacı Nevzat Karpuzcu tarafından Demle adıyla kurulan Doğadan markası, 2007 yılında The Coca-Cola Company şirketi tarafından alınmıştır. Bitkisel çay Günlük rahatsızlıklara yönelik belirtilerin iyileştirilmesinde kullanılan bitkisel çaylar, droglardan (ilaç hammaddesi) hazırlanabildiği gibi instant olarak da hazırlanabiliyor. Doğadan • Regl dönemine özel çay ürünün içinde hangi bileşenler bulunuyor? Doğadan • Regl Devamı…

Translate »