Besin intoleransı, gıda testi, laboratuvar, mikroskop, erkek diyetisyen

Diyetisyenlik ile gastronomi arasındaki 4 fark

Beslenmeyle ve besinlerle ilgilenen iki farklı alanı temsil eden gastronomi ve mutfak sanatları ile beslenme ve diyetetik bölümleri arasındaki dört farka beraber bakalım. 1 • Beslenme ve diyetetik ile gastronomi farklı alanlara odaklanıyor Gastronomi, yemek kültürü ve mutfak sanatlarıyla ilgileniyor. Bunlar içinde yemek hazırlama sunum teknikleri ve yaratıcı yemek tarifleri Devamı…

3D yazıcı ile gıda, footprint, gıda yazdırma, 3b yazıcılarla besin, printer diyet

Gıda ve besin kavramları arasında hangi farklılıklar var?

Gıda ve besin kavramları sağlık profesyonelleri tarafından bile karıştırılıyor. Yenebilir olmaları dışında pek de ortak noktası bulunmayan bu terimlere gelin yakından bakalım. Tüketime uygun hâle getirilen ticari ürünlere gıda adı veriliyor. Endüstriyel ekipmanlar kullanılarak hazırlanan gıdalar işlenmiş olmaları ve katkı ürünleri içermeleri yönüyle besinlerden ayrılıyor. Gıdaların açlığı giderme ve enerji Devamı…

diyabet, şeker hastalığı, kan şekeri, glukometre

Diyetisyen hastasının kan şekerini ölçebilir mi?

Evet, diyetisyenler hastaların kan şekeri düzeylerini kontrol edebilir. Kan şekeri, diyetisyenlerin beslenme tedavisi planlarını oluştururken dikkate aldıkları önemli etkenlerin başında geliyor. Bir diyetisyen, hastasının glukoz (kan şekeri) düzeylerini ölçmek için kan testi talep edebilir, glukometre ile kan şekeri ölçebilir veya hastasının kendi ölçümlerini yapması için gerekli ekipmanları sağlayabilir. Kan şekeri Devamı…

salata, çatal, bıçak, servis, sunum, diyet, yeşillik, domates

Sağlıklı bir diyette azaltmanız gereken 6 tür besin!

Bazı besinler fazla miktarda tüketildiğinde sağlık riskleri oluşturuyor. Yeterli-dengeli beslenmede önermediğimiz 6 besin türünü bu içeriğimde sizlerle paylaşmak istiyorum. 1 • İşlenmiş et ürünleri Salam, sosis, sucuk ve jambon gibi işlenmiş etler, çok yüksek miktarda doymuş yağ ve tuz içeriyor. Bu gıdalar kalp sağlığı açısından risk oluşturuyor. 2 • Fast Devamı…

paleo diyeti, taş devri diyeti

Kendinize sağlıklı bir diyet planı oluşturun

Sağlıklı bir diyet, besin gruplarından yeterli miktarda alınan besinlerle oluşturuluyor. Bu içeriğimde sağlıklı bir diyet oluşturmanıza yardımcı olabilecek bazı önerileri sizinle paylaşıyorum. Her gün beş porsiyon meyve ve sebze tüketin. Bu besinler vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve posayı karşılayacaktır. Farklı renklerdeki meyve ve sebze tüketerek kanserden koruyucu bileşenler alacaksınız. Devamı…

filizlenme, bitki, yeşil, yeşillik, topraktan bitki çıkması

Tarım ve ziraat farkı nedir?

Tarım ve ziraat kavramları, genellikle birbirlerinin yerine kullanılıyor olsa da aralarında bazı farklılıklar bulunuyor. Tarım: Toprak, su, bitki, hayvan ve insan gücü gibi doğal kaynakların kullanımıyla yapılan bitki yetiştirme ve hayvancılık faaliyetlerini ifade ediyor. Tarım besin, yem ve diğer tarımsal ürünlerin üretimini amaçlıyor. Tarım çoğunlukla geleneksel yöntemlerle yapılıyor ve büyük Devamı…

kordiseps, fitoterapi, beyaz, kase, takviye

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği

Merkezi Ankara’da bulunan Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD), besin takviyeleri ve yenilikçi beslenme yaklaşımları konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. 1 • Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği’nin amaçları neler? Takviye edici gıdalar, sporcu gıdaları, fonksiyonel gıdalar ve benzeri yenilikçi beslenme ürünlerine ilişkin sektörün gelişmesine, bu sektörün sorunlarının çözümüne katkıda Devamı…

kaliper, vücut yağ ölçümü, karın yağlanması

Skinfold nedir?

Skinfold, İngilizcede cilt (skin) ve katlama (fold) kelimelerinin birleşmesiyle oluşuyor. Türkçeye deri kıvrımı olarak çevrilen bu kavram, cildin uygun bir yerinden sıkıştırılmasıyla elde edilen çift tabakalı derinin ve altındaki yağ dokusunun kalınlığının ölçülmesini sağlıyor. Kaliper (tıbbi kumpas) kullanılarak ölçülen deri kıvrım kalınlığı, bölgesel anlamda vücut yağının tahmin edilmesini sağlıyor. Linear boyutların Devamı…

su, bardak, kadeh, kadın, siyahi

Kalorimetre

Fransız kimyager Antoine Lavoisier tarafından türetilen kalorimetre, kimyasal bir tepkimede veya fiziksel değişimde ortaya çıkan ısıyı ve ısı sığasını ölçme işlemine deniyor. Isı enerjisinin miktarını ölçmek için tasarlanmış bir düzenek olan kalorimetrenin belli başlı üç çeşidi bulunuyor, bunlar: Diferansiyel taramalı kalorimetre (DSC) izotermal titrasyon kalorimetresi (ITC) hızlandırılmış oran kalorimetresi Kalorimetre iç Devamı…

Besin intoleransı, gıda testi, laboratuvar, mikroskop, erkek diyetisyen

Türkiye Diyetisyenler Derneği

1969 yılında kurulan ve merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD), diyetisyen unvanlı sağlık meslek mensuplarının yasal topluluğunu ifade ediyor. 1 • Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin amaçları neler? Üyeleriyle düşünce ve eylem birliği içinde olmanın koşullarını sağlamak. Beslenme ve Diyetetik biliminin uygulayıcısı olarak diyetisyenlik mesleğinin toplumun yararına üst düzeyde çağdaş, nitelikli Devamı…

diyetisyen, kadın, pembe, mutfak, yemek tarifi, kadın, yeşillik, avokado

Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği

Diyetisyenlerin gastroenteroloji alanında eğitim almalarını ve çalışmalarını destekleyen Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği’nin (GEDDER) merkezi İstanbul’da bulunuyor. 1 • Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği’nin amaçları neler? Gastroenteroloji Diyetisyenliği Derneği, Türkiye’deki Üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden mezun olarak diyetisyen unvan ve yetkisine sahip diyetisyenleri gastroenteroloji diyetisyenliği alanında geliştirmek, gastrointestinal sistem hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi, bağırsak mikrobiyotası Devamı…

diyet, not, sarımsak, sunum, diyet listesi, diyetisyen, domates, yazı, yazar

Akademik Diyetisyenler Derneği

Diyetisyenlik mesleğinin tanınmasını ve toplumda beslenme bilincinin gelişmesini amaçlayan Akademik Diyetisyenler Derneği’nin merkezi Ankara’da bulunuyor. 1 • Akademik Diyetisyenler Derneği’nin amaçları neler? Üyelerin deontolojik çerçevede ve birlik içinde çalışmasını sağlamak ve bunun için meslek eğitimi ve uygulaması ile ilgili standart oluşturmak ve organizasyonlar düzenlemek, Üyelerimize mesleğimize ait konularda bilgilendirme çalışmaları Devamı…

yemek yeme, çatal, bıçak, ekmek, salata

Yeterli ve dengeli beslenme nedir?

Yeterli ve dengeli beslenme vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin ögelerinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması olarak tanımlanıyor.   Yaşamımızı sürdürebilmemiz için 50’ye yakın besin ögesine gereksinim duyuyoruz. Büyümek, gelişmek, sağlıklı ve üretken bir şekilde yaşamak için bu besin ögelerinden her gün belirli Devamı…

Translate »