Kategori: Manşet
-
Toprağa dokununca ruhun iyileşiyor mu?
•
Toprağa yalın ayak bastığınızda ya da ellerinizi nemli bir bahçe toprağına soktuğunuzda ne hissediyorsunuz? Bu sıradan gibi görünen eylem, insanı âdeta evrene bağlıyor. Doğaya yaklaşan insanın iç dünyası da sakinleşiyor gibi görünüyor; insan, dünyaya bağ kuruyor. Bu nedenle olsa gerek toprakla temas etmeye earthing ya da grounding isimleri¹ veriliyor. Topraklama ile serbest elektron alınıyor. Bunar…
-
Beslenme ve diyetetik öğrencilerinin ve diyetisyenlerin okuyabileceği açık öğretim bölümleri
•
Geleneksel eğitim biçiminden farklı olarak açık ve uzaktan öğretim, derslerin dijital ortamda işlendiği, kampüse gitme zorunluluğunun olmadığı ve öğrencilerin istedikleri zaman dersleri tekrar izleyebilecekleri eğitim sistemine deniyor. Açık ve uzaktan öğretimin öğrenci merkezli ve daha ucuz olduğu, fırsat eşitliğine ve çalışan kişilerin öğrenim gereksinimlerine katkı sağladığı, eğitime kolayca erişme olanağı ve engelli bireylere eğitim imkânı…
-
Kabak lifinin kullanım alanları ve sağlık faydaları
•
Kabak lifi, olgunlaşan kabağın kurutulmasıyla elde ediliyor. Duş lifi olarak görmeye aşina olduğumuz kabak lifi, bulaşık süngeri ve peeling ajanı olarak da kullanılabiliyor. Sert bir yapısı olan kabak lifi ıslandığında yumuşuyor. Böylece hem bulaşık süngeri hem de duş lifi yerine geçiyor. Islandıkça cildi daha az tahriş ediyor. Kabak lifinin yararlarını şöyle sıralayabilirim: Ölü hücrelerin ciltten…
-
Kurban bayramında formunuzu korumanız mümkün!
•
Kurban bayramında yüksek miktarda kırmızı et ve şeker tüketimi pek çok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Pişirme yöntemlerine bayramda da dikkat ederek porsiyon kontrolüne dikkat etmenizi öneriyorum. Eti, kurban kesilir kesilmez değil 12-24 saat dinlendirildikten sonra haşlama, fırınlama ya da ızgara yöntemlerinden birini kullanarak içinde kırmızılık kalmayacak şekilde ve yeterli sürede pişirerek tüketin. Yapısal olarak sert…
-
Diyetisyenler günü kutlu olsun!
•
Sağlıklı beslenmemiz için sabırla çalışan, etik ilkelerine sımsıkı bağlı, öğrenmekten ve sorgulamaktan bıkmayan tüm emekçi diyetisyenlerin 6 Haziran Diyetisyen Günü’nü kutluyoruz. Diyetisyenler yaş, cinsiyet ve fiziksel uğraşı gruplarına göre sağlıklı bireyler için enerji ve besin ögeleri gereksinmeleri ile sağlıklı beslenme programlarını belirliyor. Özel grupların beslenme ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların yürütülmesinde görev alıyor. Besin analizleri yapan, sağlıklı beslenmeye…
-
Bigoreksiya: “Yeteri kadar kaslı değilim!”
•
Psikiyatri tarafından kas dismorfisi olarak adlandırılan bigoreksiya, kas kütlesini artırmak için yoğun fiziksel ve zihinsel çaba harcaması olarak tanımlanıyor. Bigoreksiyası olan bireyler normal vücut ağırlığında ve kaslı olmalarına rağmen kendilerini zayıf, çelimsiz ve yetersiz görüyorlar. Yeteri kadar kaslı olmadıklarını düşündükleri için kaygılanabilen bigoreksiyalı bireyler sakatlanma ve kronik yorgunluk gibi fiziksel sorunlara rağmen kas kütlelerini artırmak…
-
“Hayır”ı kabul edebiliyor musunuz?
•
Kitaplarda, internet sayfalarında ve sosyal medyada “hayır demek” ile ilgili birçok içeriğe denk geliyoruz. Hayır diyebilmek elbette önemli ancak size hayır dendiğinde bu durumu kabul edebiliyor musunuz? Başkası size sınır koyduğunda yani hayır dediğinde nasıl tepki verdiğiniz ilişkilerde ne kadar olgun olduğunuzu gösteriyor. “Hayır“ı kabul edememenizin birçok sebebi olabilir. Bunlardan bazılarına göz atalım. • Kişisel…
-
Anti-enflamatuar özelliği ve sindirim sistemine etkileriyle bromelin
•
Vücutta gerçekleşen biyokimyasal tepkimelerin hızını artıran maddelere enzim deniyor. Enzim komplekslerinden biri olan bromelin, ananasın kabuğunda ve sapında bulunuyor. Ananastan alınabileceği gibi besin takviyelerinden de karşılanabilen bromelin, anti-enflamatuar etkinlik göstererek vücuttaki iltihaplanmaları azaltabiliyor. Spor yaralanmaları ya da cerrahi operasyonlar sonrasında bromelin takviyeleri kullanılabiliyor. Öte yandan bromelin, glukozamin ve kondroitin sülfat gibi eklem ürünlerinin emilimini¹ artırıyor.…
-
Deniz tuzu, iyot ve bir kadeh denge: Marin viski diyette yer bulabilir mi?
•
Fransızcadan gelen bir kelime olan marin, denizle ilgili, denize ilişkin anlamına geliyor. Bu kelime genellikle denizle bağlantılı konuları ifade etmek için kullanılıyor. Alkol ürünleri hakkında bilgiler içeren bu yazı sadece 18 yaşından büyük kişiler için hazırlanmıştır. Okuyucuları bilgilendirmek amacıyla, herhangi bir kâr ve reklam amacı gütmeyen bu içerik 4250 sayılı ispirto ve ispirtolu içkiler inhisarı…