Tuzun gıda üretiminde önemli bir role sahip olduğu biliniyor. Besinlere eklenen tuz mikroorganizmalara karşı koruyucu, ağırlık dengeleyici (ürünün kaybettiği neme karşılık tartıda kayıp yaşamayı önleyici) ve aroma artırıcı etkinlik gösteriyor.

pembe, fıstık, tuzlu fıstık, çerez

Kabuklu yer fıstıkları olgunlaştıktan sonra hasat ediliyor. Bu fıstıklar sanayi tipi iyotsuz tuz, un, su ve limon tuzundan oluşan özel bir karışıma ilave ediliyor. Karışım, bu işlem için özel olarak kullanılan dev kazanlarda 145ºC’de kavruluyor. İşlemin ardından tuzlu yer fıstığı paketlemeye ve satışa hazır oluyor.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Ağırlık kaybetmeyi hedefliyorsanız ya da obezite ile yaşıyorsanız günlük 1 su bardağından fazla kabuklu yer fıstığı tüketmeyin. Eğer hipertansiyonla, böbrek veya tiroit hastalıklarıyla yaşıyorsanız tuzlu yer fıstığı yerine tuzsuz ve kavrulmamış yağlı tohumlar tüketmelisiniz. Konuya ilişkin geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

2.829 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir