Bugün danışanlarım tarafından da sıkça duyduğum karbonhirat kaynağı tüketmezsem daha hızlı ağırlık kaybeder miyim? sorusuna cevap arayacağımız içeriğimi sizler için derledim. Keyifli okumalar dilerim.

hamur işi, hamurişi, açma, poğaça, kurabiye, gluten, maya, ekmek, fırın

Karbonhidratlar vücudumuzun temel enerji kaynağını oluşturuyor. Özellikle beynimiz çalışmak için glukoza ihtiyaç duyar ve bu ihtiyaç da karbonhidrat kaynaklarından sağlanır. Yetişkinlerde günlük enerjinin yüzde 55-60’ı karbonhidratlardan sağlanıyorken, bireysel farklılıklar da göz önünde bulundurulduğunda diyetle günde en az 100-125 gram karbonhidrat alınması gerekiyor.

yemek, öğün, öğle yemeği, akşam yemeği, çatal, limon, nohut, yeşillik, kızartma, ejder meyvesi, masa

Karbonhidratın sıfırlandığı bir beslenme düzeninde vücudumuz karbonhidrat deposu olan kasları enerji kaynağı olarak kullanıyor, siz yağ yaktığınızı zannederken ağırlık kaybınızın nedeni gerçekte kaslarınızı kaybetmeniz olabilir. 

ağırlık, gym, dumbel, dambıl, dumbell, kettlebell, ketıl bel, ketılbel, betılbell, kettle bell

Tartıda ağırlık kaybedip yüzünüz, kollarınız inceldiği hâlde, yağ deposu olan karın, kalça bölgeleriniz incelmiyorsa siz yağ kaybetmemiş ne yazık ki kaslarınızı kaybetmiş ve doğru olarak zayıflayamamışsınız demektir.

kilo kontrolü, tartı, baskül, tartılma, zayıflama

Karbonhidratı beslenmemizde sıfırlayarak anlık su ve kas kayıplarını kilo verdim olarak değerlendirmek oldukça sağlıksız bir durumdur. Bu noktada destek aldığınız uzman diyetisyeninizin tavsiyelerini kulak ardı etmeyip, sizin için gerekli ve yeterli olan doğru karbonhidrat kaynaklarına diyetinizde yer açın, sağlıklı olarak hafifleyin! Konu hakkında daha kapsamlı bilgi için hekiminizle ve uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler dilerim.

1.067 kez okundu

Diyetisyen Beyza Çulha

Mesleki eğitimlerini ve saha çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Tıbbi Fizyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Diyetisyen Beyza Çulha danışanlarını online olarak takip ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir