Kebere meyvesini daha önce duydunuz mu?

Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde tanınan kebere meyvesi (Capparis spinosa) kurak topraklarda kendiliğinden yetişiyor. Kebere, kapari veya gebre isimleriyle de biliniyor.

İspanya, Avrupa, bayrak, Spain

Kebere bitkisinin çiçek açmadan tomurcukları toplanıyor, tuz ya da sirke içinde bekletilerek tüketiliyor. Kebere, salamura olarak veya sos haline getirilerek satışa sunuluyor. Kebere, İspanya ihracatının önemli bir bölümünü oluşturuyor.

avuç, kapari yeşil

Tanen, flavon glikozitleri, karbonhidrat içeren kebere meyvesinin iştahsızlıkhemoroit ve ülser durumlarında yararlı etkilerinin bulunduğu ifade ediliyor.

kapari konserve

1 litre içme suyuna 30 gram kebere meyvesi ya da tomurcukları ekleyerek demleyin. Kebere çayını günde 3 kez birer kupa tüketebilirsiniz.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ
Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Konu hakkında geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

1.316 kez okundu


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Momentum Sağlık web sitesindeki içerikler bilgilendirme amaçlıdır. Sitedeki yazılar, görseller ve diğer materyaller tıbbi tanı, tedavi veya profesyonel sağlık hizmeti yerine geçmez. Sağlık sorunlarınızla ilgili en doğru ve güvenilir bilgiyi almak için sağlık profesyoneline danışınız. Momentum Sağlık, sunulan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda azami özeni göstermektedir. İçeriklerde meydana gelebilecek hatalar, eksiklikler veya güncellik kaybından dolayı doğabilecek herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Telif hakkları Momentum Sağlık’a ait olan içeriklerin izinsiz kopyalanması, çoğaltılması veya ticari amaçla kullanılması yasaktır. Web sitemizi kullanarak bu koşulları kabul etmiş sayılırsınız.