Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde tanınan kebere meyvesi (Capparis spinosa) kurak topraklarda kendiliğinden yetişiyor. Kebere, kapari veya gebre isimleriyle de biliniyor.

İspanya, Avrupa, bayrak, Spain

Kebere bitkisinin çiçek açmadan tomurcukları toplanıyor, tuz ya da sirke içinde bekletilerek tüketiliyor. Kebere, salamura olarak veya sos haline getirilerek satışa sunuluyor. Kebere, İspanya ihracatının önemli bir bölümünü oluşturuyor.

avuç, kapari yeşil

Tanen, flavon glikozitleri, karbonhidrat içeren kebere meyvesinin iştahsızlıkhemoroit ve ülser durumlarında yararlı etkilerinin bulunduğu ifade ediliyor.

kapari konserve

1 litre içme suyuna 30 gram kebere meyvesi ya da tomurcukları ekleyerek demleyin. Kebere çayını günde 3 kez birer kupa tüketebilirsiniz.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Konu hakkında geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

905 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir