Yoğurt, içerdiği probiyotikler ve prebiyotikler nedeniyle sağlığa önemli katkıları bulunan bir besindir. Kefir, Orta Asya’da ve Kafkaslar’da yaygın biçimde tüketilen fermente bir süt ürünüdür.
Her iki besinde de bol miktarda protein, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve probiyotik bulunuyor.
Kefir ve yoğurdun sağlığa katkıları bakımından farkları: “Sindirim kolaylığı”
Kefir, yoğurttan daha kolay tolere edildiğinden laktoz intoleransı ile yaşayan bireylerin süt ve süt ürünleri grubundan kefiri tüketmeleri doğru bir adım olacaktır.
Kefir ve yoğurdun sağlığa katkıları bakımından farkları: “Probiyotik bakteri sayısı”
Sağlığa önemli katkılar sağladığı düşünülen mikroorganizmalara probiyotik deniyor. 1 su bardağı yoğurtta 10 milyar yararlı bakteri bulunuyorken bu miktar kefirde 4 katına çıkıyor.
Kefir ve yoğurdun sağlığa katkıları bakımından farkları: “Bakteri çeşitliliği”
1 su bardağı yoğurtta 5 farklı türde bakteri bulunuyorken bu miktar kefirde 5 katına çıkıyor. Yoğurt ile kıyaslandığında kefir probiyotik sayısı, çeşitliliği ve sindirim kolaylığı bakımından öne çıkıyor.
Yoğurt ve kefir hakkında geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.
2 yorum
Kefir mi yoğurt mu? – Gerçek Diyetisyenler Sitesi · 6 Nisan 2020 15:32 tarihinde
[…] Yoğurt, içerdiği probiyotikler ve prebiyotikler nedeniyle sağlığa önemli katkıları bulunan bir besinken kefir, Orta Asya ve devamı… […]
4 soruda: “Süt” – Momentum · 26 Mayıs 2020 17:54 tarihinde
[…] ve yoğurt arasındaki farkları buradan, kefir mayalama işlemini buradan okuyabilirsiniz. Süt hakkında geniş bilgi için uzman […]