Nevroloji ya da sinirbilim olarak da bilinen nöroloji, sağlığın korunmasıyla ve kendi alanı içerisinde bulunan hastalıkların önlenmesiyle/tedavi edilmesiyle ilgileniyor. Nöroloji hangi hastalıklarla ilgileniyor, nöroloji uzmanı nasıl olunuyor, nöroloji eğitimi kaç yıl sürüyor ve MHRS üzerinden nöroloji randevusu nasıl alınıyor? Sorularına yanıtlar vereceğiz.

beyin, kafa, sinir, beyin lobları, nöron

Nöroloji hangi hastalıklarla ilgileniyor?

  • Hafıza kaybı, unutkanlık, bunama
  • Kol ve bacaklarda uyuşma hissi, ellerde titreme, parmak uçlarında uyuşukluk, vücudun sağ veya sol tarafında uyuşukluk hissi, kasılma
  • baş ağrısı, baş dönmesi
  • felç,
  • çift görme
  • yüz ağrısı
  • dengesizlik, istemsiz hareketler, vücutta seyrime

Nöroloji, patoloji, radyoloji, klinik laboratuvar, beslenme ve diyet polikliniği, psikoloji ve fizik tedavi üniteleri gibi tıbbi branşlarla ve birimlerle koordineli olarak çalışıyor. Bu hastalıklardan birine ya da birkaçına sahipseniz nöroloji hekiminizle görüşmenizi tavsiye ediyoruz.

doktor, kadın fizyoterapist, kadın danışan, fizyoterapi seansı

Nöroloji uzmanı nasıl olunuyor?

Nöroloji alanında uzman olmak için tıp lisans programından mezun olduktan sonra kısaca TUS olarak bilinen tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavında başarılı olmalı ve ilgili üniversitede nöroloji alanında asistanlık yaparak uzmanlık diplomanızı almış olmalısınız.

ders çalışma, okuma, araştırma yapma, kitaplar

Nöroloji eğitimi kaç yıl sürüyor?

Nöroloji uzmanları tıp fakültesinde 6 yıl eğitim gördükten sonra nöroloji alanında 5 yıl asistanlık yapıyor. Bir nöroloji hekimi toplamda 11 yıl okuyor.

mhrs randevu alma

MHRS üzerinden nöroloji randevusu nasıl alınıyor?

Merkezi hekim randevu sistemi (MHRS) üzerinden nöroloji randevusu alabilirsiniz. Bunun için iki yol bulunuyor:

  • Alo 182 çağrı merkezini arayın. Bağlanacağınız canlı operatör size en uygun hastaneyi ve randevu tarihini sistemden bularak nöroloji randevunuzu oluşturacaktır.
  • MHRS web sitesi olan mhrs.gov.tr üzerinden nöroloji randevusu almak için randevu al düğmesine dokunun/tıklayın ardından üye olun ya da üyeliğiniz varsa TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek istediğiniz hastaneden ve nöroloji hekiminden nöroloji randevusu alın.

Gelemeyeceğiniz randevuyu iptal ettirmeyi unutmayın. İptal işlemini yine Alo 182 çağrı merkezi üzerinden ya da MHRS web adresi üzerinden yapabilirsiniz.

diyetisyen, kadın, avokado, beslenme eğitimi, danışan, besin kartları, diyet anlatımı

Diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist randevusu nasıl alınıyor?

Kamu kurumlarından diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist randevusu almak için sırasıyla iç hastalıkları, psikiyatri, fiziksel tıp-rehabilitasyon ya da ortopedi bölümlerinden randevu alarak diyetisyenle, psikologla ya da fizyoterapistle görüşmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Hekiminiz uygun görmesi durumunda sizi ilgili uzmana konsülte edecektir.

diyetisyen, danışan, bel ölçümü, antropometrik ölçüm, diyet ofisi

Özel sağlık kuruluşlarında ise doğrudan diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist randevusu alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ek bir işlem bulunmuyor. Sağlıklı ve keyifli günler diliyoruz.

746 kez okundu

Momentum Sağlık

Kâr amacı gütmeyen bir internet platformu olan Momentum Sağlık, 2019 yılında Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız ve Uzman Psikolog Cenk Umur tarafından kuruldu. Momentum Sağlık beslenme, psikoloji ve fizyoterapi alanlarına yönelik güncel ve bilimsel verileri etik ilkelere bağlı kalarak paylaşmayı kabul etmiştir. Web sitesinde yer alan içerikleri aktif bağlantı adresi ile beraber paylaşabilirsiniz. Momentum Sağlık’taki içerikler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi hizmetleri için hekiminize başvurun.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir