Beraberlik ve dayanışma ruhu içinde sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığı ramazan bayramı, beslenme alışkanlıklarının değiştiği özel günlerin başında geliyor.
1 • Güne kahvaltı ile başlayın
Kahvaltı öğününü, güne zinde başlamanızı sağlayacak ve sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına destek olacaktır. Ramazan bayramında kahvaltı öğününe ilişkin geniş bilgi için buradaki yazımı inceleyebilirsiniz.
2 • Ara öğünlerinizi ihmal etmeyin
Ceviz, badem, kavrulmamış fındık ve Antep fıstığı gibi yağlı tohumlar ile birlikte mevsim meyvelerini tüketerek ara öğün oluşturabilirsiniz. Herhangi bir kronik hastalığınız yoksa sade dondurma veya sütlü tatlılar da ara öğününüz için seçenek olabilir.
3 • Porsiyon kontrolünü sağlayın
- Yemek hazırlarken veya pişirirken atıştırma yapmayın.
- Hem ana hem de ara öğünlerinizi kendi tabağınızı oluşturarak yapın. Böylece besinleri hangi miktarda tükettiğinizi net biçimde görmüş olacaksınız.
- Daha küçük tabaklar kullanmaya özen gösterin.
Ramazan bayramında da küçük miktarlarda ve sık beslenmeye devam ederek dört ila altı öğün yapmanız hem sindirim sisteminizi yormayacak hem de ağırlık kontrolünüzü destekleyecektir.
4 • Sıvı alımını ihmal etmeyin
Diyetisyeninizden yardım alarak günlük tüketmeniz gereken sıvı miktarını hesaplayın. Sıvı gereksiniminizi ılık su ve maden suyu gibi kaliteli kaynaklardan sağlayın.

Ramazanda beslenme hakkında geniş bilgi için diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.
Bir yanıt yazın