Oruç sürecinde gün doğumundan önce tüketilen öğünü ifade eden sahur, oruç tutan pek çok birey tarafından ihmal ediliyor.

yemek, öğün, besin, tabak, yemek yeme

1 • Sahur öğünü aşırı sıvı kaybını engelliyor

Oruç gibi uzun süren açlık durumlarında vücuttaki su oranı azalıyor. Siz de sahur öğününüzü atlamayarak sıvı kaybınızın en az düzeyde kalmasını sağlayabilirsiniz.

yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, tükenmişlik, uykusuzluk

2 • Sahur öğünü halsizliği ve yorgunluğu azaltıyor

Sahur öğününü atlayan bireyler kan şekeri düşüklüğü nedeniyle gün içinde hâlsizlik, yorgunluk, bitkinlik ve uyku hâli yaşayabiliyor.

mide, karın, gaz, şişkinlik, abdominal bölge, kabızlık, bağırsak

3 • Sahur öğünü baş ağrısını azaltıyor

11-17 saatlik oruç süresince kan şekeri düşüyor. Bu durum baş ağrısını beraberinde getirebiliyor.

sağlıklı menü, Etler, kırmızı et,

4 • Sahur öğünü oruca bağlı mide ve bağırsak şikâyetlerini azaltıyor

Sahur öğününüzü yaparak oruçla beraber yaşayabileceğiniz hazımsızlık, gaz, gastrit, reflü, ülser gibi mide ve bağırsak şikâyetlerinizi azaltabilirsiniz.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Sahur öğününü atlamamanızın yanında bu öğünün niteliği de son derece önemli… Sahur öğününde hangi besinleri tüketebileceğinizi burada yazdım. Oruç beslenmesi hakkında geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı ve keyifli günler diliyorum.

2.365 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir