Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen besinler çok çabuk bozularak besin zehirlenmelerine ve maddi kayıplara neden oluyor.

Ekmek, küflü ekmek, küflenmiş ekmek, bayat ekmek

Danışanlarımla yaptığım görüşmelerde pek çok bireyin bu konuyu tam anlamıyla bilmediğini fark ettim. Öyleyse hadi bu önemli konunun bir üstünden geçelim!

buzdolabı, sağlıklı beslenme, besin güvenliği, alışveriş ve depolama

Besinlerin buzdolabında ve dondurucuda saklama süreleri

Besin Buz dolabında (gün) Dondurucuda (ay)
Balık 1 6-8
Tavuk 1-2 9
Et yemeği 3-4 2-3
Süt 3-4 3
Kırmızı et 3-4 6-12
Yoğurt 6-8 3
Yumurta 7-10
Peynir 7-15 6

 

Süt ve süt ürünlerini buzdolabının orta kısmına, yumurtaları kapaktaki viyol bölümüne, sebzeleri ve meyveleri ise buzdolabının en alt kısmına yerleştirin.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Buzdolabınızı çok fazla doldurmamaya, birbirleriyle koku temasını önlemek adına her bir besinin ağzını kapatarak buzdolabına koymaya, çiğ besinleri buzdolabının altına pişmiş olanlarını ise üstüne yerleştirmeye ve sıcak besinleri buzdolabına koymamaya özen gösterin. Konuya ilişkin geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler diliyorum.

687 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir