Sağlığın insanları turistik amaçlı seyahate yönelten nedenlerden biri olduğu biliniyor. İnsanların tedavi amacıyla gittikleri yerlerde beslenme, dinlenme, konaklama ve eğlenme gereksinimlerinin karşılanması sağlık turizmi olarak tanımlanıyor.

deniz, kumsal, spor, kadın, meditasyon, rahatlama, yoga

Bireyler tedavi olmak, formda kalmak, ağırlık kaybetmek, gevşemek ve rahatlamak amaçlarıyla seyahat ediyor. Yapılan bu seyahatler klimatizm, termalizm ve üvalizm olarak üçe ayrılıyor. Bu içerikte termalizm konusunu ele alacağım. Klimatizm ve üvalizm içeriklerime buradan ulaşabilirsiniz.

kadın, kitap, yayın, kuram, teori, kaynak, literatür, bilgi, motivasyon, motive

Termalizm kaplıca, ılıca ve içmeler gibi şifalı ve doğal su kaynaklarının tedavi aracı olarak sağlık kurallarına uygun şekilde kullanılmasını ifade ediyor. Mineralize termal suların ve çamurların, çevre ve iklim koşullarıyla beraber insan sağlığını olumlu etkilemek için sağlık profesyoneli gözetiminde egzersiz, diyet, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi tedavi ve terapi yaklaşımlarıyla koordineli kür uygulamalarına termalizm, bu turizm hareketine de termal turizm hareketi¹ adı veriliyor.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Hastalanmadan çıkabileceğiniz uzun ve keyifli tatiller diliyorum. Sağlıklı ve mutlu kalın.

1R. Pars Şahbaz, Uğur Akdu & Serap Akdu (2012) Türkiye'de medikal turizm uygulamaları: İstanbul ve Ankara örneği
849 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir