Hidroponik tarım olarak da isimlendirilen topraksız tarım yönteminde bitkiler toprağın olmadığı özel ortamlarda yetiştiriliyor.

Hidroponik tarım, topraksız tarım

Solüsyon biçimindeki bu özel ortamlar, bitkinin gereksinim duyduğu minerallerin tamamını içeriyor.

Hidroponik tarım, topraksız tarım

Topraksız tarımda bitkileri ve bitkilerin kök sistemlerini desteklemek için genellikle kum, kaya yünü, Hindistan cevizi, turba, vermikülit, perlit ya da genleştirilmiş kil agregası kullanılıyor.

Hidroponik tarım, topraksız tarım

Geleneksel yöntemle kıyaslandığında topraksız tarımla yetiştirilen bitkilerin %50 oranında daha hızlı büyüdükleri belirtiliyor. Ayrıca bu yöntemle kapalı ortamlarda yılın her günü yetiştiricilik yapılabiliyor.

Hidroponik tarım, topraksız tarım

Topraksız tarımın yapıldığı hidroponik çiftlikler, yüksek oranlarda kimyasal madde kullanımı olmadan besinlerin, vücudumuzun ve çevremizin sağlığına öncelik veren sürdürülebilir bir gıda etiğine giden bir yol sunuyor.

476 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir