Falafelsebze burgerhumusmakarnasebze fajita, kuru baklagil yemekleri, tofu ve diğer soya ürünleri gibi besinleri siz de tüketiyor musunuz?

falafel

falafel

Yukarıda örneklendirilen bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketildiği diyet vejetaryen beslenme olarak biliniyor.

humus, nohut yemeği

humus

Vejetaryen beslenmenin yararları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Vejetaryen beslenme obezite, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları ve kanser türleri başta olmak üzere birçok kronik hastalık riskinin azalmasıyla ilişkilendiriliyor. Ayrıca vejetaryen beslenen çoğu bireyin sigaradan ve alkolden uzak durarak egzersiz yapması da vücut ağırlığının kontrol edilmesini kolaylaştıracaktır.

tartı, kilo, baskül, ağırlık takibi

Vejetaryen beslenmenin zararları ise aşağıdaki gibi sıralanıyor:

Hekiminizle ve uzman diyetisyeninizle görüşerek vitamin-mineral takviyesi kullanmanızı, güneş ışığından yararlanmanızı ve vegan/vejetaryen gıdaları satın almadan önce etiketlerini okumanızı öneriyorum. Sağlıkla kalın.

1webmd.com/food-recipes/features/get-the-facts-about-vegetarian-diets
1.920 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir