saat, zaman, vakit, ara öğün, beyaz

İftar sonrasında nasıl beslenmelisiniz?

Oruçla birlikte beslenme düzeni değişiyor. Bu durum metabolizma hızının ve sindirimin yavaşlamasına neden oluyor. İftar öğününden sonra tüketebileceğiniz sağlıklı bir ara öğün, oruçla birlikte yaşayabileceğiniz sorunları azalmanıza imkân tanıyacaktır. İftardan sonra nasıl beslenmelisiniz? İftar öğününden sonra kullanabileceğiniz birbirine alternatif on adet ara öğün oluşturdum. 1 • İftardan sonraki ara öğün Devamı…

sofra, yemek, ramazan, oruç, kahve, 2 kişi, yemek

İftarda nasıl beslenmelisiniz?

On bir ayın sultanı ramazan ayında değişen beslenme düzeni ile birlikte metabolizma hızının ve sindirimin yavaşlaması, sağlıklı bir iftar öğününü gerekli kılıyor. Sıvı desteği yaşamsal önem taşıyor Orucunuzu yarım su bardağı ılık su ile açın. İftar öğünden yatana kadar 1,5-2 litre su tüketmeye özen gösterin. İftar öğününüze çorba, şekersiz komposto, Devamı…

kadın, erkek, 2 kişi, mutfak, yemek hazırlama, salata, eş, ev hanımı, aile, mutluluk, limon

Sahurda nasıl beslenmelisiniz?

On bir ayın sultanı Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu hem daha lezzetli hem de besin ögesi ve sıvı içeriği yüksek besinleri seçmekten geçiyor. Kimler oruç tutmamalı? Diyabet (şeker hastalığı) Hipertansiyon Kalp ve damar hastalıkları Böbrek yetmezliği Kanser türleri Yukarıdaki kronik hastalıklardan en az biri ile yaşıyorsanız hekiminizle görüşerek oruç tutmanın Devamı…

glikometre, kan şekeri ölçümü, diyabet, şeker hastalığı, dm, diyabetus mellitus (3)

Diyabetle yaşayan bireyler oruç tutabilir mi?

Kan şekerlerinin dengede seyretmesi için diyabetli bireylerin öğün atlamamaları büyük önem taşıyor. Diyabetlilerde öğün atlamak sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan hipoglisemiyi tetikleyebiliyor. İnsüline bağımlı diyabette (tip 1 diyabette) pankreas insülin üretemediği için enjeksiyon yapılması ve insülin çeşidine göre her enjeksiyon sonrasında uygun şekilde beslenmek gerekiyor. Bu yüzden tip 1 diyabetlilerin Devamı…