Atık piller, son kullanım tarihi geçen veya fiziksel hasar gören piller olarak tanımlanıyor. İçlerinde bulunan çinko, nikel, mangan, lityum, kobalt ve kadmiyum gibi ağır metaller doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Bu nedenle atık pillerin asla çöpe, toprağa veya yakılarak bertaraf edilmemesi gerekiyor. Doğayı korumak hepimizin sorumluluğu!

çiçek, not defteri, sarı, mouse, fare, içecek, airpods, kulaklık, ev, çalışma, ödev, araştırma

Atık pilleri, ayrı bir poşet ya da kutuda biriktirerek saklıyoruz. Uzun süre muhafaza etmektense en kısa sürede atık pil toplama kutularına atmak önemli. Türkiye genelinde, okullardan marketlere, muhtarlıklardan hastanelere kadar pek çok noktada atık pil toplama kutuları yer alıyor. Bu kutular, atık pillerin güvenli bir şekilde toplanmasını sağlıyor.

araştırma, okuma, mac

Biriktirdiğimiz atık piller, yetkililer tarafından toplanıyor ve türlerine göre ayrıştırılıyor. Bu süreç, içlerindeki değerli madenlerin geri kazanımını mümkün kılıyor. Ancak pillerin yakılması, çözüm olmaktan çok zararı artırıyor; çünkü yanma, zehirli gazların havaya karışmasına yol açıyor. Doğanın korunması için atık pillerimizi doğru şekilde bertaraf etmeliyiz.

80 kez okundu

Momentum Sağlık

Kâr amacı gütmeyen bir internet platformu olan Momentum Sağlık, 2019 yılında Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız ve Uzman Psikolog Cenk Umur tarafından kuruldu. Momentum Sağlık beslenme, psikoloji ve fizyoterapi alanlarına yönelik güncel ve bilimsel verileri etik ilkelere bağlı kalarak paylaşmayı kabul etmiştir. Web sitesinde yer alan içerikleri aktif bağlantı adresi ile beraber paylaşabilirsiniz. Momentum Sağlık’taki içerikler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi hizmetleri için hekiminize başvurun.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir