fizyoterapi aletler ve teknikler

Fizyoterapide en çok kullanılan yardımcı cihazlar ve uygulamalar

Fizyoterapi ağrıları azaltma, zayıf kasları kuvvetlendirme, dengeyi geliştirme, iyileşme sürecini hızlandırma ve eklemlerin hareket açıklığını artırmayı destekliyor. Bu desteği sağlamak için tedavide çeşitli uygulamalar ve yardımcı cihazlar kullanılıyor. Manuel terapi Mobilizasyon ve manipülasyon teknikleri, graston tekniği (alet destekli mobilizasyon), konnektif doku masajı, miyofasyal gevşetme teknikleri ve kuru iğneleme gibi uygulamalardan Devamı…

geriatri, kadın, ağrı, acı, sırt tutulması, kulunç, fibromiyalji

Fibromiyalji sendromunda fizyoterapi uygulamaları nelerdir?

Fibromiyalji sendromu (FMS), vücudun belirli bölgelerinde hassas noktaların olduğu ve ağrıya yol açan romatizmal bir hastalıktır. Ağrılarınızın, kaslarınızdaki spazmların ve günlük yaşamınızı olumsuz etkileyecek sorunların azalması için tedavide fizyoterapi uygulamaları yer alıyor. Tedavide ultrason, TENS, kriyoterapi, lazer gibi uygulamalar etkilenen bölgelerinize yönelik mobilizasyon ve manipulasyonlar, kinezyo-bantlama yöntemi, egzersiz tedavisi, kuru Devamı…

hamilelikte egzersiz, gebeler için hareketler,

Gebelik döneminde egzersiz yaparken dikkat etmeniz gerekenler!

Gebelik döneminde egzersiz yaparak gestasyonel diyabet, preeklampsi ve obezite riskini azaltabilir ayrıca nefes darlığı ve ödem sorunlarını en aza indirebilirsiniz. Gebelikten önce hiç spor yapmadıysanız günde 5 dakika ile başlayıp egzersiz sürenizi yavaş yavaş artırarak 25 dakikaya ulaşmayı hedefleyebilirsiniz. Egzersizleri verimli yapabilmek için bazı durumlara dikkat etmeniz gerekiyor: Gebelik sürecinin Devamı…