mutfak, yumurta, yemek hazırlama, hamur, un, yemek yapma

Lakto-ovo vejetaryenliğe genel bakış

Hayvansal kaynaklı besin tüketiminden kaçınılan beslenme biçimine vejetaryenlik deniyor. Vejetaryen beslenmenin çeşitli alt kategorileri bulunuyor. Bunlardan biri olan lakto-ovo vejetaryenliğin en yaygın¹ vejetaryen beslenme biçimi olduğu belirtiliyor. Bal, yumurta, süt, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin tamamının tüketilebildiği lakto-ovo vejetaryenlikte deniz ürünleri ve kümes hayvanları da dâhil her türlü etin tüketimi Devamı…

kelp, su yosunu, deniz yosunu, deniz yeşilliği, deniz bitkileri

Polifenoller: Bitkilerin gücü ve sağlıklı yaşam için önemi

Bitkilerde bulunan, fenilalanin ve tirozin isimli aminoasitlerden sentezlenen biyokimyasal bileşenlere polifenol deniyor. Doğada 8000’den fazla¹ polifenol bulunuyor. Polifenoller temelde flavonoitler ve fenolik asitler olarak ikiye ayrılıyor. Bunların çeşitleri ise şöyle sıralanıyor: Flavonoitler: Flavonoller, antosiyaninler, flavonlar, flavanonlar, izoflavonlar, flavanoller Fenolik asitler: Hidroksi-sinamik asitler ve hidroksibenzoik asitler Sebze, meyve gibi besinlerin yanı Devamı…

yetişkin SMA hastalığı ile yaşayan erkek hasta

Tip 4 SMA nedir? SMA ve beslenme arasındaki ilişki!

Yetişkin SMA olarak da adlandırılan tip 4 SMA, spinal müsküler atrofilerin en hafif türü olarak biliniyor. Aynı zamanda en nadir görülen SMA türü olan tip 4 SMA, tanı alan SMA hastalarının %5’inden daha azında1 bulunuyor. Tip 4 SMA genellikle 30 yaşından sonra başlıyor olsa da daha genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Belirtiler tip Devamı…