Etiket: kefir
-
Motilite sindirimi şekillendiriyor, sağlığınıza yön veriyor
•
Sindirimin doğru işlemesi için bağırsakların hareketliliği, yani motilite, büyük bir önem taşıyor. Motilite, sindirim kanalındaki kasların düzenli kasılması ve besinlerin sindirim sürecinde doğru şekilde ilerlemesini sağlıyor. Yavaş veya hızlı motilite, sindirim güçlüğüne, emilim bozukluklarına ve genel sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bilimsel çalışmalar motilitenin bağırsak sağlığıyla yakından ilişkili olduğunu gösteriyor. Yavaş motilitenin kabızlık ve şişkinlik gibi…
-
Kefir mi yoğurt mu?
•
Yoğurt, içerdiği probiyotikler ve prebiyotikler nedeniyle sağlığa önemli katkı sağlıyor. Fermente bir süt ürünü olan kefir, Orta Asya’da ve Kafkaslar’da yaygın biçimde tüketiliyor. Her iki besinde de bol miktarda protein, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve probiyotik bulunuyor. Kefir ve yoğurdun sağlığa katkıları bakımından farkları: “Sindirim kolaylığı” Kefir, yoğurttan daha kolay tolere ediliyor. Laktoz intoleransı ile yaşayan…
-
Kefir nasıl mayalanır?
•
Daha önce kefirin sağlığa katkılarını yazmıştım, buradan okuyabilirsiniz. Evde kefir hazırlamak son derece basit, kefir mayanız ve sütünüz hazırsa tarife geçelim. Kefir hazırlamak için gereken malzemeler 2 su bardağı inek sütü (500 ml) 1 tatlı kaşığı kefir tanesi (15 g) 1 adet küp şeker (2 g) Ayrıca cam kaba ve silikon veya plastik süzgece gereksiniminiz…
-
Kefir: Binlerce yıllık lezzetin ardındaki sağlık bilgeliği
•
Köpür kelimesinden evrildiği düşünülen¹ kefir, Orta Asya ve Kafkaslarda asırlardır yaygın biçimde tüketiliyor. Fermente bir süt ürünü olan kefirin acı-kekremsi bir tadı bulunuyor. 1 • Kefir hangi bileşenleri içeriyor? Laktobasillus (yararlı mikroorganizmalar) Karbondioksit Aromatik bileşikler Polisakkarit (kefiran) Triptofan aminoasidi, Kalsiyum, magnezyum, fosfor B1, B12, biyotin ve K vitaminleri Kefir bu bileşenlerin yanında az miktarda da olsa…
-
Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi!
•
Hayvansal kaynaklı besinlerin tüketilmemesi temeline dayanan vejetaryen beslenme, tarihsel süreç içinde farklı bölümlere ayrılmıştır. 1 • Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi: “Tam vejetaryen” Tam vejetaryen beslenen bireyler bu besinleri tüketiyor: Sebze, meyve, tahıl, baklagil Tam vejetaryen beslenen bireyler şunları tüketmiyor: Kırmızı et, sakatat, tavuk, hindi, balık, su ürünleri, süt, yoğurt, kefir, peynir, tereyağı, krema, yumurta, salam, sosis, sucuk,…