ilaç, eczane, farmakoloji, eczacı

İlaç kullanan diyabetliler beslenmelerinde nelere dikkat etmeli?

Tip-2 diyabetin yönetiminde ağızdan alınarak kullanılan oral anti-diyabetikler, pankreastan insülinin salgılanmasını artıran, insülinin etkisini düzenleyen veya glukoz emilimini yavaşlatan ilaçlara deniyor. Bu ilaçlarla birlikte diyetisyen denetiminde hazırlanan ve içinde takip görüşmelerinin olduğu tıbbi beslenme tedavisi, kan şekeri kontrolünü kolaylaştırıyor. Diyabetle yaşayan bireylerde karbonhidrat alımı zamanı ve miktarı önem taşıyor. Günlük Devamı…

diyabet, şeker hastalığı, kan şekeri,

Diyabette beslenme tedavisi hangi oranda karbonhidrat içeriyor?

Beslenme tedavisi diyabet yönetiminde büyük önem taşıyor. Tıbbi beslenme tedavisinde karbonhidrat türü ve miktarı diyabetli bireyin beslenme alışkanlıklarına, hedeflenen kan glukoz ve lipit düzeylerine göre ayarlanıyor. Diyabet Tanı ve Tedavi Rehberine göre, günlük enerji gereksinmenizin %45-%55’i karbonhidratlardan gelmesi vurgulanıyor. Bu, karbonhidrat alımının kişiye göre değiştiğini gösteriyor. Günlük 130 gramın altında Devamı…

diabet, diyabet, şeker, şeker hastalığı, şeker ölçüm makinası, glikometre

Diyabette beslenme tedavisinin sağlık üzerine etkileri nelerdir?

Beslenme tedavisi, tip 1 ve tip 2 diyabet yönetimi için temel bileşen olarak karşımıza çıkıyor. Diyabette tıbbi beslenme tedavisinde diyetisyenler birinci basamakta yer alıyor. Diyetisyen tarafından beslenmesi yönetilen diyabetlilerin uzun vadede daha iyi metabolik kontrol sağladığı biliniyor. Yapılan bir çalışma¹ diyabette tıbbi beslenme tedavisinin bireylerde tokluk kan şekerini ve kolesterol Devamı…

glikometre, kan şekeri ölçümü, diyabet, şeker hastalığı, dm, diyabetus mellitus (3)

Diyabetle yaşıyorsanız beslenme tedavinizde sizi muhtemelen zorlayan 4 konu

Diyabet yeterli-dengeli beslenme, insülin-oral antidiyabetik ilaçlar ve egzersizden oluşan kombinasyonla tedavi ediliyor. Diyabetle yaşayan bireylerin en sık karşılaştıkları sorun, ev dışında tüketilen besinlerin içeriğinin net olarak bilinmemesi geliyor. Diyabetle yaşayan bireylerin karşılaştıkları bir diğer sorun özellikle ani planlar / davetler nedeniyle öğün saatlerinin düzensizleşmesi olarak gösteriliyor. Böyle durumlara karşı yanınızda Devamı…