Bölgesel incelme sağlayarak vücudu şekillendirdiğine inanılan korseler, kum saati şeklinde vücut tipine ulaşmayı hedefleyen bireyler tarafından asırlardır kullanılıyor.

kum saati, kadın, düşünceli, saç, zaman

Korseler, medikal ya da kozmetik amaçla kullanılabiliyor. Medikal korseler, ağrıları hafifletmek ve postür iyileştirmek için kullanılıyorken kozmetik korseler, fit görünmek amacıyla tercih ediliyor.

korse, zayıflama korsesi

Bu içeriğimde korse ifadesini, kozmetik korselere ithafen kullanacağım. Hazırsanız korselerin beden üzerindeki olumsuz etkilerine bakalım.

Dolaşım sistemi, damar ağı, kırmızı ve mavi damarlar, andülasyon, hhp

1 • Korseler kan dolaşımını yavaşlatıyor

Korseler, karın bölgesi başta olmak üzere vücudun büyük bölümünde kan dolaşımını yavaşlatıyor. Bu durum pıhtı oluşumuna, varise, lenf tıkanıklığına ve bacak ağrılarına neden olabiliyor.

mide, bulantı, kusma, mide ağrısı, karın, kadın

2 • Korseler kas kütlesini azaltıyor

Sarmal yapıları nedeniyle korseler örttükleri vücut bölümüne adeta by-pass uyguluyor. İnaktif durumda kalan kas grupları, bir süre sonra yıkılmaya başlıyor.

gut, bağırsak, ikinci beyin, sindirim, barsak, probiyotik

3 • Reflüyü tetikliyor

Sindirim sistemi organlarına baskı oluşturmaları nedeniyle korseler, reflüyü tetikliyor. Vücuttaki iç basıncın artmasıyla mide içeriği (besinler, mide asidi ve sindirim enzimleri), özofagusa (yemek borusuna) çıkarak ağız kokusuna, boğazda tahrişe hatta özofagus kanserine neden olabiliyor.

tuvalet, banyo, kabızlık, peklik, konstipasyon, kusma, vomiting, boşaltım, wc, kaka,

4 • İdrar kaçırmaya yol açabiliyor

Özellikle karın bölgesine baskı uygulayan korseler, diyaframı etkileyerek hiperventilasyona (anormal şekilde hızlı ve derin nefes almaya), panik atağına ve stres inkontinansına (karın içi basıncının artması nedeniyle öksürme ve hapşırma sonucunda idrar kaçırmaya) yol açıyor.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Ağırlık kaybetmek için yaşam biçiminizi (beslenmenizi, uykunuzu, fiziksel aktivitelerinizi) gözden geçirmenizi, bu konuda uzman bir diyetisyenden yardım almanızı ve kozmetik korseleri uzun süre (45 günden fazla) kullanmamanızı öneriyorum. Konu hakkında geniş bilgi için hekiminizle ve uzman diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı ve keyifli günler diliyorum. 

1.700 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir