Çözünür bir lif türü olan beta glukan suyla temas ettiğinde jel oluşturuyor. Yulaf kepeği, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bu bileşeni mantar türleri ve deniz yosunları da yapılarında barındırabiliyor.

tartı, baskül, kantar, kiloölçer, adam

Beta glukan midede şişerek tokluk hissini artırıyor, bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerin gelişimini destekliyor, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor, kolesterol seviyelerini düşürüyor ve kalp sağlığını destekliyor.

geceden kalma yulaf tarifleri

Bilinen herhangi bir zararı bulunmayan beta glukan hassas bireylerde bazen mide bulantısı, gaz, şişkinlik ve ishal gibi semptomlar geliştirebiliyor.

sindirim, probiyotik, postbiyotik, prebiyotik, simbiyotik, kabızlık, mide, bağırsak

Beta-glukan kalorisi, kaynağına ve miktarına bağlı olarak değişiyor. Bir çeşit posa olan bu bileşenin bulunduğu besinlerin enerji değeri genel olarak son derece düşük olarak kabul ediliyor.

diyetisyensenol , Eskişehir Uzman Diyetisyen ŞENOL YILDIZ

Uzman Diyetisyen • Şenol YILDIZ

Konuya ilişkin geniş bilgi için uzman diyetisyeninizle görüşün. Keyifli ve sağlıklı günler diliyorum.

797 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir