yoğurt, kahvaltı, atıştırma

Kefir mi yoğurt mu?

Yoğurt, içerdiği probiyotikler ve prebiyotikler nedeniyle sağlığa önemli katkı sağlıyor. Fermente bir süt ürünü olan kefir, Orta Asya’da ve Kafkaslar’da yaygın biçimde tüketiliyor. Her iki besinde de bol miktarda protein, kalsiyum, B vitaminleri, potasyum ve probiyotik bulunuyor. Kefir ve yoğurdun sağlığa katkıları bakımından farkları: “Sindirim kolaylığı” Kefir, yoğurttan daha kolay tolere Devamı…

kahvaltılık gevrek

Kahvaltılık gevrekler: Sağlıklı mı değil mi?

Mısır, yulaf veya buğday gibi tahıllardan yapılan kahvaltılık gevreklere çoğunlukla şeker ve tatlandırıcı ekleniyor. Posa, vitamin ve mineral içeren bu gıdaların şeker, tatlandırıcı ve yağ içeriği bazen çok fazla olabiliyor. Bu nedenle kahvaltılık gevreklerin tüketimi yüksek kan şekeri, insülin direnci ve obezite gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İçeriğine göre sağlıklı Devamı…

geceden kalma yulaf tarifleri

Geceden kalma yulaf nedir? 3 geceden kalma yulaf tarifi!

Yulaf ezmesi, süt, yoğurt, bal ve baharatların ertesi gün tüketilmek üzere akşamdan karıştırılmasıyla yapılan hafif yemeklere geceden kalma yulaf adı veriliyor. Buzdolabında bir gece bekleyen yulaf ezmesi yumuşayarak lezzetli bir kıvam alıyor. Geceden kalma yulaflar genellikle meyve, yağlı tohum veya baharatlarla süslenerek servis ediliyor. Özellikle sabahları hızlı ve sağlıklı bir Devamı…

yoğurt, kaşık, beyaz, yağlı tohumi kırmızı meyve

Yoğurdun 5 yararı!

Fermente bir süt ürünü olan yoğurdun Türk mutfağında önemli bir yeri olduğu biliniyor. 1 • Yoğurt bağışıklığı destekliyor Mide ve bağırsak sisteminde 400’ün üzerinde farklı mikroorganizma çeşidi bulunduğu tahmin ediliyor. Yoğurtta bulunan probiyotikler bağışıklık sistemini destekliyor. 2 • Yoğurt sindirimi kolaylaştırıyor Yoğurttaki laktoz miktarının süte göre daha az olması, yoğurdun sindirimini kolaylaştırıyor. 3 Devamı…

vegan, vejetaryen, yeşil, yaprak, sarı

Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi!

Hayvansal kaynaklı besinlerin tüketilmemesi temeline dayanan vejetaryen beslenme, tarihsel süreç içinde farklı bölümlere ayrılmıştır. 1 • Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi: “Tam vejetaryen” Tam vejetaryen beslenen bireyler bu besinleri tüketiyor: Sebze, meyve, tahıl, baklagil Tam vejetaryen beslenen bireyler şunları tüketmiyor: Kırmızı et, sakatat, tavuk, hindi, balık, su ürünleri, süt, yoğurt, kefir, peynir, tereyağı, Devamı…