Kategori: Besin takvimleri
-
Şubat ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Şubat ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi; ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda. Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyve ve…
-
Aralık ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Aralık ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda… Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyveleri ve…
-
Kasım ayında hangi balıkları tüketmelisiniz?
Balıkları da tıpkı meyveler ve sebzeler gibi mevsiminde tüketerek aşağıdaki besin ögelerinden azami şekilde yararlanın. Omega 3 yağ asitleri, protein, fosfor, kalsiyum, selenyum, iyot, B1, B3, B6, B9, B12, A ve D vitaminleri, yönünden zengin bir besin olan balık eti, kırmızı etten ve tavuk etinden daha az miktarda yağ içeriyor. Kasım ayında bu balıkları tüketin Hamsi İstavrit Lüfer Palamut Uskumru Balık,…
-
Kasım ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Kasım ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda… Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyve ve…
-
Demir takviyesi kabızlık yapar mı? Doğru bilinen yanlışlar
Demir takviyesi birçok kişi tarafından kullanılıyorsa da kabızlık gibi yan etkilere sıklıkla rastlanıyor. Demirin formu ve tüketim şekli düzenlenerek bu yan etkilerin önüne geçilebiliyor. Kabızlık şikâyetini azaltmak için demir bisglisinat, lipozomal demir veya sukrozomiyal demir gibi daha kolay emilen formlar öneriliyor. Öte yandan demir takviyesini C vitamini ile birlikte aç karnına almak demir emilimini artırabiliyor.…
-
Ekim ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Ekim ayında sağlıklı beslenmek için lezzetli ve besin açısından zengin aynı zamanda tarım ilaçları ve hormonlardan arındırılmış besinleri tercih edin. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi; ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda… Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm…
-
Eylül ayında hangi balıkları tüketmelisiniz?
Balıkları da tıpkı meyveler ve sebzeler gibi mevsiminde tüketerek içlerindeki besin ögelerinden azami şekilde yararlanın. Omega 3 yağ asitleri, protein, fosfor, kalsiyum, selenyum, iyot, B1, B3, B6, B9, B12, A ve D vitaminleri yönünden zengin olan balık eti, kırmızı etten ve tavuk etinden daha az miktarda yağ içeriyor. Eylül ayında bu balıkları tüketin Lüfer Palamut Balıklar avlandıktan kısa bir süre…
-
Eylül ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Eylül ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumda… Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyve ve…
-
Ağustos ayında hangi meyveleri ve sebzeleri tüketmelisiniz?
Ağustos ayında sağlıklı beslenmenin yolu daha lezzetli, besin içeriği zengin, zirai ilaçlar ve hormonlardan uzak besinleri seçmekten geçiyor. Doğal tarım kaynaklarının değişmesi, seracılığın gelişmesi, ithal ürünlerin artması ve besinleri işleme yöntemlerinin gelişmesi; ekolojik tarımı, hangi meyvenin ve sebzenin hangi mevsime ait olduğunu bile ne yazık ki unutturmuş durumdadır. Günümüz dev marketlerinde neredeyse tüm meyve ve…