pişmanlık, stres, üzüntü, erkek, masa, yalnız, oturmak,pankek, hamur, bal, yağ, mevye, böğürtlen, berry,

Ham balın doğal yolculuğu: Pastörizasyon ve filtrasyon işlemlerinden arındırılmış balın sırları

Arı kovanından çıkarılan balın pastörizasyon ve filtrasyon gibi işlemlerden geçirilmemiş doğal formuna ham bal ismi veriliyor. Pastörizasyon, kristalleşmesini önlemek amacıyla balın 65-76°C sıcaklığa kadar ısıtılması işlemiyken filtrasyon, balda bulunan bileşenlerin süzülerek yapıdan ayrılmasını ifade ediyor. Pastörizasyonla balda bulunan fenolik bileşiklerin ve flavonoitlerin miktarı düşüyorken filtrasyon işlemi polenlerin azalmasına yol açıyor. Herhangi bir Devamı…

kahvaltılık gevrek

Kahvaltılık gevrekler: Sağlıklı mı değil mi?

Mısır, yulaf veya buğday gibi tahıllardan yapılan kahvaltılık gevreklere çoğunlukla şeker ve tatlandırıcı ekleniyor. Posa, vitamin ve mineral içeren bu gıdaların şeker, tatlandırıcı ve yağ içeriği bazen çok fazla olabiliyor. Bu nedenle kahvaltılık gevreklerin tüketimi yüksek kan şekeri, insülin direnci ve obezite gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İçeriğine göre sağlıklı Devamı…

geceden kalma yulaf tarifleri

Geceden kalma yulaf nedir? 3 geceden kalma yulaf tarifi!

Yulaf ezmesi, süt, yoğurt, bal ve baharatların ertesi gün tüketilmek üzere akşamdan karıştırılmasıyla yapılan hafif yemeklere geceden kalma yulaf adı veriliyor. Buzdolabında bir gece bekleyen yulaf ezmesi yumuşayarak lezzetli bir kıvam alıyor. Geceden kalma yulaflar genellikle meyve, yağlı tohum veya baharatlarla süslenerek servis ediliyor. Özellikle sabahları hızlı ve sağlıklı bir Devamı…

bebek, bal, bal kaşığı, çocuk

Bebeğime ne zaman bal verebilirim?

Doğumundan altıncı ayına değin sadece anne sütüyle beslediğiniz bebeğiniz bütün besin ögelerini eksiksiz olarak alacak ve enerji gereksinimini tam olarak karşılayacaktır. Altıncı aydan sonra anne sütü bebeğinizin gereksinimlerini karşılamada yetersiz kalacaktır. Bu durum hem sizin hem de bebeğiniz için yeni bir serüvenin başlayacağı anlamına geliyor. Tamamlayıcı beslenme anne sütünün artık Devamı…

vegan, vejetaryen, yeşil, yaprak, sarı

Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi!

Hayvansal kaynaklı besinlerin tüketilmemesi temeline dayanan vejetaryen beslenme, tarihsel süreç içinde farklı bölümlere ayrılmıştır. 1 • Vejetaryen beslenmenin 7 çeşidi: “Tam vejetaryen” Tam vejetaryen beslenen bireyler bu besinleri tüketiyor: Sebze, meyve, tahıl, baklagil Tam vejetaryen beslenen bireyler şunları tüketmiyor: Kırmızı et, sakatat, tavuk, hindi, balık, su ürünleri, süt, yoğurt, kefir, peynir, tereyağı, Devamı…