protez, ortez, takma uzuv, medikal, protez kol

Protez ne için kullanılıyor?

Protezler doğuştan gelen ve sonradan gelişen uzuv kayıplarında kullanılıyor. Protezleri yapay uzuvlar olarak düşünebilirsiniz. Kaybedilen uzvun işlevini yerine getirmek ve bedenin görsel bütünlüğünü korumak için tasarlanan protezler takma parmak veya bacak gibi dışarıdan uygulanabildiği gibi eklemlere bağlanacak şekilde de uygulanabiliyor. Teknolojik gelişmelerle birlikte protezlerle ilgili olanakların arttığını ve uzuv kaybı Devamı…

Topuk dikeni için egzersizler

Topuk dikeni, topukta oluşan iltihaplı ve ağrılı bir durumdur. Bireyin ayağının üzerine basamaması ile kendini gösterir. Topuk dikeni olan bireyler daha çok sabah ilk adımlarında meydana gelen ağrıdan şikayet ederler. Diğer belirtiler ise şöyle sıralanabilir: Ayak parmaklarını yukarı doğru kaldırma ile oluşan ağrı Parmak ucunda yürürken oluşan ağrı Uzun süre Devamı…

ödem, edema, bacak, leg

J işareti: Patellafemoral ağrı sendromu belirtisi

J işareti, patellafemoral ağrı sendromu (PFAS) sonucunda ortaya çıkan klinik bir bulgudur. J işareti, dizin iç ve dış yanında bulunan yapıların kuvvetleri arasında dengesizlik meydana gelmesi sonucunda oluşur. J işareti nasıl anlaşılır? Diz problemi yaşayan birey sırtüstü yatma veya oturma pozisyonundayken dizini büker. Birey dizini düz hale getirir ve düz hale Devamı…

Fizyoterapist, manuel uygulama, sedye, ayak, bacak, sırtüstü yatmak

Patellafemoral ağrı sendromunda fizik tedavi

Patellafemoral ağrı sendromu (PFAS), çeşitli nedenlere bağlı olarak diz bölgesinde ağrıya sebep olan bir durumdur. PFAS’a sebep olabilecek etmenler şunlardır: Dizdeki eklemlerden birisi olan patellafemoral ekleme aşırı yüklenilmesi ve eklemin aşırı kullanımı Dizde meydana gelen veya dizi etkileyen travma Diz çevresinde bulunan bazı kasların güçsüz bazılarının ise gergin olması Bireyin Devamı…

Diz, diz bükme, spor, egzersiz, müzik dinleme, kulaklık, dize uzanma, odaklanma, konsantre

Ön çapraz bağ ameliyatı sonrasında fizik tedavi

Ön çapraz bağ (ÖÇB) ameliyatı sonrasında uygulanan rehabilitasyon, cerrahinin başarısı ile doğrudan ilişkilidir ve iyileşmeyi etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Hasta, ameliyat sonrasında mutlaka fizik tedavi ve rehabilitasyon programına dahil edilir. Rehabilitasyon programı 4 fazdan oluşur. Her bir fazda başarı sağlandığında bir sonraki faza geçilebilir. 1. faz: Cerrahi operasyondan sonraki ilk haftaya Devamı…