spor, mor, egzersiz, dambıl, dumbell, fitness, spor salonu, vücut geliştirme, beslenme, fizyoterapi

Fonksiyonel antrenman nedir?

Vücudun günlük aktivitelerde ihtiyaç duyduğu hareketlerin doğal hareket motiflerine dayalı olarak yapılan egzersiz programına fonksiyonel antrenman adı veriliyor. Bu egzersiz programı kişinin kas gücünü, denge ve koordinasyonunu artırmayı ve sakatlanma riskini azaltmayı amaçlıyor. Fonksiyonel antrenmanda tüm kas gruplarını ve eklem hareketlerini çalıştırmak için çeşitli aletler kullanıyor. Bu aletler arasında halter, Devamı…

gevşeme, kadın fizyoterapist, erkek danışan, fizyoterapi seansı

Klinik egzersiz nedir?

Sağlık merkezinde, klinik ortamında ya da fizyoterapi danışmanlık ofisinde gerçekleştirilen egzersiz programlarına klinik egzersiz adı veriliyor. Bu programlar genellikle sağlık sorunları olan veya hastalıklarla mücadele eden bireyler için fizyoterapist tarafından tasarlanıyor. Klinik egzersiz listeleri bir dizi fiziksel aktivite, aerobik egzersiz, kuvvet antrenmanı, esneme ve denge egzersizleri gibi farklı egzersizlerin bir Devamı…

atletik, sporcu, ayakkabı, yürüyüş, erkek

En kolay fiziksel aktivite yürüyüş

Maliyetsiz olması ve fiziksel engeli bulunmayan tüm bireyler tarafından yapılabilmesi nedeniyle yürüyüş en kolay fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor. Hareketsiz yaşam biçimine sahip bireyler günde ortalama olarak 3.000 adım atıyor. Bu adım sayısı fiziksel açıdan hareketliliğin referansı olarak kabul edilen 10.000 adımın çok altında… 10.000 adım 400-500 Kcal harcanarak 6-8 Devamı…

Diyabet, diyabet takibi, şeker hastalığı, takvim, şeker ölçüm cihazı, kan şekeri ölçümü

Diyabetli bireylerin egzersiz yaparken dikkat etmesi gerekenler

Diyabette hem kan şekeri kontrolünün sağlanması hem de komplikasyonların (yan etkilerin) önlenmesinde fizik tedavi ve rehabilitasyonun önemli yeri vardır. Diyabet komplikasyonları; gözlerin, böbreklerin ve sinirlerin hasar görmesini kapsamaktadır. Diyabete bağlı sinirlerin hasar görmesi, diyabetli bireyin genelde bacağında ve ayağında duyu kaybına yol açar. Bunun sonucunda bireyler, ayağına batan bir cismi hissetmeyebilir, sıcak bir kumda yürürken Devamı…

depresyon, pencere, siyah, beyaz, genç, adam

“Evde kalma” sürecinde bunları yapıyor musunuz?

Koronavirüs salgını sebebiyle sosyal temastan kaçınmanız ve evlerinizden çıkmamanız isteniyor. Virüsün yayılmasını önlemek adına alınan bu karar beraberinde birçok psikolojik ve sosyal sorunu beraberinde getiriyor. Başlıca sorunlardan olan kaygıyı yönetme ve aile içi iletişim sorunları için daha önce yayımlanan yazılarımızı okuyabilirsiniz. Evde kaldığınız süre zarfında, fiziksel ve sosyal aktivite sıklığınız Devamı…