zorbalık-anksiyete-okul-çocuk-siberzorbalık-teknoloji-çocuklar-psikoloji-çocuk psikolojisi-öğretmen

Neden bu öfke?

İnsanız… Hem kendimizden, hem ilişkide olduğumuz insanlardan, hayatımızın geçtiği toplumsal sistemden beklentilerimiz var. Fizyolojik ve psikolojik açıdan sağlıklı olabilmemiz için yaşama dair ihtiyaçlarımızın karşılanması gerekiyor. Sevmek istiyoruz, sevilmek istiyoruz ama özellikle sevdiğimizin bizi sevmesini istiyoruz. Onaylanmak, toplumda kendimize has, biricik ve tek olan yapımızla kabul görmek istiyoruz. Kişisel alanımızın korunmasını, Devamı…

öfke ile başa çıkmak

Öfke yönetimi için ipuçları!

Öfkeyi tetikleyen durumlardan ve öfkenin işlevinden bir önceki yazımda bahsetmiştim. Şimdi ise öfkenizi yönetirken size yardımcı olacağını düşündüğüm birkaç öneri sunacağım. Öfkenizin sağlıklı ve işe yarar olabilmesi için öncelikle öfkenin varlığını kabul edin. Öfkenizi ifade etmeden önce “neden” ve “kime” öfkeli olduğunuzu kendinize sorun. Sizi tehdit eden, engelleyen veya adalet Devamı…

öfke nedir

Öfke nedir ve nasıl kontrol edilir?

Korku, sevinç, kaygı, pişmanlık gibi bir duygu olan öfke; genellikle olumsuz bir his olarak tanımlanır. Aslında öfkenin çok da iyi hissettirdiği söylenemez. Çünkü öfkelendiğinizde birçok bedensel belirti ortaya çıkar. Öfke ile birlikte; kas geriliminiz artar daha sık nefes alıp verirsiniz kalp atışınız hızlanır adrenalin salgınız artar mide ve bağırsaklarınız çalışmayı Devamı…

tıkanırcasına yeme, tıkanırcasına yeme bozukluğu, aşırı yeme, çok yeme, yeme nöbeti, yemek, kadın, yeme bozukluğu, öğrenci,

Tıkınırcasına yeme bozukluğu

Tıkınırcasına yeme bozukluğu (TYB), anoreksiya ve bulimiya gibi bir yeme bozukluğudur. Yetişkinler arasında oldukça yaygın olan ve erkeklerde görülme sıklığı yüksek olan TYB; hafif kilolu ve obezite ile yaşayan bireylerde görülür. Tıkınırcasına yeme bozukluğu olan kişiler; bedensel açlık hissetmedikleri halde, normalde tüketebilecekleri yiyecek miktarından daha fazlasını, belirli bir süre içinde, Devamı…