Çeşme suyunun kalitesi, su kaynağına ve işleme süreçlerine bağlı olarak değişiyor. Musluk suyu içmek genellikle güvenli olsa da kimi durumlarda bazı riskler barındırabiliyor.

çeşme suyu, tap water

Bazı bölgelerde su arıtma tesisleri eksik veya etkisiz olabilir. Bu durumda, çeşme suyunun kalitesi düşebiliyor. Eğer içme suyu yeterince temizlenmemişse su içinde bakteri, virüs gibi mikroorganizmalar bulunabiliyor. Bu, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Ayrıca su tesisatındaki eski borular ve altyapı sorunları, suyun kalitesini olumsuz etkiliyor.

doğal mineralli maden suyu, mineral sodası, zengin mineral içeren su

Su arıtma sürecinde kullanılan kimyasallar kalıntı bırakabiliyor. Bu kalıntılar, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Endüstriyel atıklar, zirai ilaçlar ve diğer kimyasalların suya karışması ciddi bir risk oluşturuyor. Öte yandan kurşun veya diğer zararlı maddelerin suya karışması sağlık sorunlarına yol açıyor.

Dyt. Şenol Yıldız yeni baskı bitkiler kitabı

Türkiye’nin tüm şehirlerinde şebeke suları İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik‘te yer alan özelliklere uygun şekilde dağıtılıyor. Her bölgenin su kaynakları farklı olduğunu, çeşme suyu içmeden önce belediyelerin su kalitesi raporlarına göz atmanızı, musluk suyunun kalitesi konusunda endişeleniyorsanız arıtma cihazları ya da ambalajlı su tercih etmeyi düşünebileceğinizi hatırlatarak içeriğimi tamamlıyorum. Sağlıklı ve keyifli günler.

146 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir