domuz, hayvan, pig, küçükbaş, tek tırnaklı, tek toynaklı

Domuz etinin sağlık üzerindeki etkileri neler?

Ulaşılabilir ve ucuz olması nedeniyle domuz etinin küresel çapta en yaygın tüketilen¹ et olduğu biliniyor. İslam’da ve Yahudilik’te geviş getiren çift tırnaklı hayvan etlerinin tüketilebileceği belirtiliyor. Diğer büyükbaş hayvanlar kadar iş gücü sağlayamaması, diğer küçükbaş hayvanlar kadar süt üretememesi, yün verememesi, derisinin kullanılamaması ve etinin kurutulmasının güçlüğü nedenleriyle ülkemizde domuz yetiştiriciliği yaygınlaşmamış olabilir. Devamı…

kırmızı et, dana eti, sofra, sunum, bergamot, narenciye

At etinin sağlık üzerinde olumsuz etkileri var mı?

Atların tüketime uygun dokuları, bazı Orta Asya ülkelerinin temel besinlerinden birini oluşturuyor. At hangi ülkelerde kasaplık hayvan olarak yetiştiriliyor? At eti Çin ve Kazakistan başta olmak üzere Meksika, Moğolistan, Rusya, ABD, Kanada, Brezilya, Avustralya ve Kırgızistan’da¹ üretiliyor. Lezzet açısından sığır etine son derece benzediği¹ belirtilen at etinin dana etini andıran Devamı…

yemek, ayakta yeme, dışarıda beslenme, erkek, gözlük, atıştırma

Ayakta yemek yemek zararlı mı?

Antik Yunan ve Roma döneminde uzanarak ya da yatarak yemek yeniyordu. Günümüzde ise zamandan tasarruf etmek ve hareketsizliğe karşı koymak adına simit, poğaça, döner, sandviç ve hamburger gibi fastfood gıdalar (hızlı yenen hazır besinler) çoğunlukla ayakta tüketiliyor. Peki ayakta tüketilen yemeğin sindirimi daha mı zor? Ayakta yemek yemek, hazımsızlığın nedenlerinden Devamı…

pinecone, çam kozalağı, karaçam kozalak

Çam kozalağı

Çam fıstığı için koruyucu örtü görevi gören çam kozalağından kozalak çayı, çam balı ve reçeli üretiliyor. Çam kozalağının içeriği Çam kozalağı polifenol, prosiyanidin ve fenolik asit gibi antioksidan bileşenler içeriyor. %62’si posadan oluşan1 çam kozalağının diyet lifi kaynağı olarak unlu mamullerde kullanılabileceği belirtiliyor. Çam kozalağının sağlığa etkileri neler? Astım, bronşit ve diğer Devamı…

patates, potato, potat, patatesli yemekler, maydanoz, maydonoz, ana yemek, diyet öğün

Çiğ patates tüketmek zararlı mı?

Pişmiş patatesle kıyaslandığında daha az lezzetli olması ve sindirilmesindeki güçlükler nedeniyle çiğ patates, yaygın olarak tüketilmiyor. Nişastalı bir yapıya ve acı bir tada sahip olan çiğ patates, pişirildiğinde maylart tepkimesine (proteinlerin ve şekerlerin sıcaklık etkisiyle bileşik oluşturmasına, maillard reaksiyonuna) girerek lezzeti artıyor. 1 • Patates hangi besin ögelerini içeriyor? %80’ine yakını Devamı…

matara, içme suyu, su

Ne zaman su içmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Sağlıklı yaşamın en önemli parçası belki de sudur. Peki ne zaman su içmeniz gerektiğini biliyor musunuz? 1 • Uyanır uyanmaz Yatağınızın baş ucunda su bulundurun. Çay ya da kahve yerine 2 su bardağı ılık su içerek güne başlayın. Kahvaltı öğününden 20 dakika önce tüketilen ılık su, mide ve bağırsak sistemi üzerinde Devamı…

bebek, mavi göz, tatlı, şirin, baby

Bebeğimin vücut ağırlığı normal mi?

Normal koşullarda gebelik dönemi, 38-42 hafta sürüyor. Bebeğiniz miadında doğduysa doğum ağırlığı en az 2,5 kg, ortalama 3,3 kg, en fazla ise 4,6 kg olmalıdır. Bebeğinizin doğumundan ilk haftasına kadar, fizyolojik açıdan ağırlık kaybı olacaktır. Birinci haftadan sonra ise bebeğiniz, hızla ağırlık kazanmaya başlayacaktır. Bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi üzerinde beslenme doğrudan Devamı…