paleo diyeti, taş devri diyeti

Paleo diyeti, aslında nedir?

Taş devri diyeti olarak da isimlendirilen paleo diyeti, beslenme biçimi açısından modern insanın atalarına dönmesi fikrine dayanıyor. Bu diyet rafine gıdalar, şekerler ve genetiği değiştirilmiş tahıllar gibi modern gıdaları keserek avcı ve toplayıcı biçimde yaşayan ataların tükettiği doğal besinlerle beslenmeyi amaçlıyor. Kırmızı et, balık, tavuk, sebzeler, meyveler ve yağlı tohumlar Devamı…

günbatımı, eğlenen çocuklar, siyah sarı

4 soruda otizm

Otizm spektrum bozukluğu (OSB) hakkındaki bilgileri sizler için derledim, keyifli okumalar diliyorum. 1 • Otizm nedir? Otizm genellikle 3 yaş ve öncesinde başlayan ve hayat boyu devam eden, kişinin etrafıyla sözel ve sözel olmayan şekilde uygun ilişki kuramaması şeklinde tanımlanan gelişimsel¹ bir bozukluktur. 2 • Otizm belirtileri nelerdir? Belirtiler çocuktan çocuğa Devamı…

bebek, beslenme, ek gıda, tamamlayıcı beslenme

Yumurta sarısını bebeğinize nasıl vermelisiniz?

Pek çok besin ögesini yapısında barındıran yumurtanın anne sütünden sonra en yüksek biyolojik değere sahip besin olduğu biliniyor. Bu durum yumurtanın örnek protein kaynağı olmasını sağlıyor. Yumurtanın beyazı tamamlayıcı beslenme dönemindeki bazı bebeklerde alerjiye sebep olabileceğinden yumurtanın sarısını tercih etmelisiniz. Yumurta sarısında B1, B2, B3, B12, A, D, E, ve Devamı…

kadın, beslenme eğitimi, diyet ofisi, mutfak, yemek hazırlama, diyet eğitimi, pırasa

Gebelik öncesi dönemde nasıl beslenmeliyim?

Hamilelik öncesinde yeterli ve dengeli beslenmeniz gebe kalma olasılığınızı artıracak, sağlıklı bir gebelik süreci geçirmenizi sağlayacak ve bebeğinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Bu dönemde bir anne adayı olarak ideal vücut ağırlığınızda olmalı, bu ağırlığı korumalı ve bebeğinizin ihtiyacı olacak folik asit, demir, kalsiyum gibi vitamin ve mineralleri vücudunuza almalısınız. Gebelik Devamı…

çocuk, 2-3 yaş, pasta, yaş pasta, bebek çocuk beslenme

Tamamlayıcı beslenmeye ne zaman başlamalısınız?

Tamamlayıcı beslenme bebeklerin anne sütü dışındaki besinlerle tanışmaya başladığı geçiş dönemi olarak tanımlanıyor. Bebeklerde ek besinlere alışma altı ve sekizinci aylar arasında gerçekleşiyor. Bu kritik aylar kaçırıldığında: Bebeğin büyüme ve gelişmesi yavaşlıyor. Bebekte vitamin ve mineral yetersizlikleri oluşabiliyor. Bebeğin çiğneme fonksiyonunun gelişimi ve yeni besinlere alışması gecikiyor. Tamamlayıcı beslenme döneminde: Devamı…

gebelik, hamiilelik, gebe, hamile, emzirme, beyaz, çift

Doğurganlığı artıran 5 besin!

Günümüzde beslenme, çevresel etmenler ve stres gibi faktörlerin iyi yönetilememesi doğurganlığı azaltabiliyor. Bu olumsuz etkiler ise yaşam biçimi değişikliği ile düzeltilebiliyor. Doğurganlığın artırılmasında çoklu doymamış yağ asitlerini, bitkisel protein kaynaklarını, antioksidanları, selenyum, çinko ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengin besinleri tüketebilirsiniz. Akdeniz diyet modeline dayalı bir diyetin (lif, omega 3, Devamı…

rutin, p vitamini, narenciye, portakal

P vitaminini daha önce duydunuz mu?

Bir asra yakın süre önce portakalda keşfedilen ve vitamin olduğu düşünülen bileşene P vitamini ismi verildi. Bu maddenin vitamin değil de biyoflavonoit olduğunun anlaşılmasıyla P vitamini rutin ismiyle anılmaya başladı. Hangi besinler rutin içeriyor? karabuğday elma, incir kuşkonmaz siyah çay, yeşil çay, mürver çiçeği çayı kakao şarap Başta narenciye olmak Devamı…

salata, çatal, bıçak, servis, sunum, diyet, yeşillik, domates

B vitaminleri nelerdir?

B kompleks veya B grubu olarak da isimlendirilen B vitaminleri, suda çözünebilen ve vücut fonksiyonlarının devam etmesinde görevli 8 farklı vitaminden oluşuyor. Vücut ancak ihtiyaç duyduğu miktar kadar B vitaminini besinlerden alıyor, fazlasını depolamıyor ve idrarla dışarı atıyor. Bu nedenle B vitaminleri içeren besinlerin diyete dahil edilmesi sağlık açısından önem Devamı…