Pek çok besin ögesini yapısında barındıran yumurtanın anne sütünden sonra en yüksek biyolojik değere sahip besin olduğu biliniyor. Bu durum yumurtanın örnek protein kaynağı olmasını sağlıyor.

anne, çocuk, kız, mutfak, yemek, yumurta, çocuk beslenmesi

Yumurtanın beyazı tamamlayıcı beslenme dönemindeki bazı bebeklerde alerjiye sebep olabileceğinden yumurtanın sarısını tercih etmelisiniz. Yumurta sarısında B1, B2, B3, B12, A, D, E, ve K vitaminleri bulunuyor.

yumurta, çocuk beslenmesi, bebek beslenmesinde tavuk yumurtası

Peki içeriği bu kadar zengin olan ve yumurta beyazına göre hipoalerjenik (alerjen riski düşük) olan yumurta sarısını bebeğinize nasıl vermelisiniz?

  • Bebeğinize altıncı aydan itibaren yumurta sarısını az miktarlarda vermeye başlayın.
  • Bebeğiniz yumurta sarısını yutmakta zorlanırsa yumurtanın ardından çay kaşığı ile vereceğiniz bir miktar su yutmasını kolaylaştıracaktır.
  • Herhangi bir alerji belirtisi gözlemlemediğiniz takdirde yumurta sarısını bebeğinize günaşırı vermeye devam edebilirsiniz.

haşlanmış yumurta, yumurta sunumu

Yumurta sarısını bebeğiniz tüketebildiği sürece vermeye devam edin. Bebeğinizin seveceği tarifleri hazırlayarak kahvaltısına veya yemeklerine ekleyin. Konu hakkında daha kapsamlı bilgi için pediatri diyetisyeninizle görüşün. Sağlıklı günler dilerim.

1.338 kez okundu

Diyetisyen Beyza Çulha

Mesleki eğitimlerini ve saha çalışmalarını başarıyla tamamlayarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Tıbbi Fizyoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Diyetisyen Beyza Çulha danışanlarını online olarak takip ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir