mikro ifadeler, duygular, yüz okuma, duygu okuma, araştırma, gözlem, analiz, bilim

Vücut analizinden önce dikkat etmeniz gereken 5 nokta!

Vücut kompozisyonunu ölçmede kullanılan yöntemlerden birine biyoelektriksel impedans analizi adı veriliyor. BIA şeklinde kısaltılan bu analizde elektrotlar aracılığıyla verilen akım sayesinde belli orantı ve denklemlerle vücut yağ yüzdesi, yağsız vücut yüzdesi, vücuttaki su miktarı gibi değerler hesaplanıyor. Son yıllarda kullanımı artan bu yöntemde, ölçüm öncesi bazı durumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Devamı…

sofra, yemek, ramazan, oruç, kahve, 2 kişi, yemek

Bayramda tabağınızı düzenlerken dikkat etmeniz gereken 5 madde!

Ramazan ayında bir ay boyunca oruç tutulmasının ardından bayramda aile sofralarındaki çeşit çeşit yemekler aşırı yeme atağını beraberinde getirebiliyor. Bu durum hem sindirim sorunları yaşamanıza hem de kan şekerinizin dengesiz yükselmesine neden oluyor. Bayramda aile sofrasında tabağınızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken 5 madde: Büyük bir tabak yerine küçük bir tabak Devamı…

karides, kimyon, yeşikkil, et, deniz ürünleri, su ürünleri, deniz mahsulleri, yemek

Sağlıklı yaşam yolculuğunda pesketaryen beslenme

Su ürünleri içeren ancak kırmızı et ve kümes hayvanları gibi diğer hayvansal kaynakları dışlayan beslenme biçimine pesketaryen veya pesko-vejetaryen beslenme deniyor. Pesko-vejetaryen beslenmede bitkisel besinlerin yanı sıra: hamsi, palamut, istavrit, sardalye, alabalık, sazan gibi balıklar karides, kalamar, ıstakoz, deniz tarağı, kerevit, yengeç gibi kabuklular midye, istiridye, ahtapot, salyangoz, sümüklüböcek gibi yumuşakçalar Devamı…

polo vejetaryen menü, polo beslenme tabağı

Polo vejetaryen beslenmede et tüketimine bakış!

Lakto vejetaryenlik, ovo vejetaryenlik, lakto-ovo vejetaryenlik gibi et grubunun tüketilmediği vejetaryen beslenme çeşitlerinin aksine polo vejetaryen beslenmede bazı et ürünlerinin tüketimine sıcak bakılıyor. Peki bunlar neler, gelin beraber bakalım. Polo vejetaryen beslenmede bitkisel besinlerin yanı sıra tavuk, hindi, ördek, kaz gibi kümes hayvanlarının etleri de tüketiliyorken kırmızı et ve balık Devamı…

mozzarella, mozerella peynir türleri

Lakto-vejetaryenlikle tanışın, süt ürünleriyle beslenmenin sırlarını keşfedin!

Farklı besinleri içeren veya dışlayan vejetaryen beslenmenin birden fazla türü bulunuyor. Bunlardan biri olan lakto vejetaryenlik konusuna birlikte göz atalım. Lakto vejetaryen beslenen bireyler, hayvansal besinlerden sadece süt ve süt ürünlerini tüketiyor. Lakto vejetaryen beslenmede her türlü et ürünü ve yumurta dışlanıyorken bala sıcak bakılıyor. Lakto vejetaryen besleniyorsanız yeterli ve Devamı…

mutfak, yumurta, yemek hazırlama, hamur, un, yemek yapma

Lakto-ovo vejetaryenliğe genel bakış

Hayvansal kaynaklı besin tüketiminden kaçınılan beslenme biçimine vejetaryenlik deniyor. Vejetaryen beslenmenin çeşitli alt kategorileri bulunuyor. Bunlardan biri olan lakto-ovo vejetaryenliğin en yaygın¹ vejetaryen beslenme biçimi olduğu belirtiliyor. Bal, yumurta, süt, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin tamamının tüketilebildiği lakto-ovo vejetaryenlikte deniz ürünleri ve kümes hayvanları da dâhil her türlü etin tüketimi Devamı…

böğürtlen, blackberry, black berry, kara beri, siyah beri, beriler, kırmızı meyveler

Antosiyaninler ve sağlığa katkıları

Bitkilerde en yaygın bulunan doğal pigmentlerden biri olan antosiyaninler, flavonoitler grubunda yer alıyor. Meyvelere ve sebzelere mavi, kırmızı, turuncu ve mor renklerini veren antosiyaninlerin sağlık etkilerine olan merakın son dönemde arttığı biliniyor. Peki antosiyaninler neden bu kadar merak ediliyor, gelin bu sorunun yanıtını birlikte görelim. Antosiyaninler bitkilere dikkat çekici renkler Devamı…

siyah üzüm

Flavanoller: Antioksidan etkinlikleriyle sağlığı pekiştiriyor

Kateşinler olarak da bilinen flavanoller besinlerde en yaygın bulunan flavonoit grubunu oluşturuyor. Kateşinler ağırlıklı olarak çayda bulunuyor ve yeşil çayın kateşin içeriğinin siyah çaydan daha fazla olduğu biliniyor. Kateşinler çayın yanı sıra kakao ve hurma, elma, çilek, üzüm gibi meyvelerin çoğunda bulunuyor. Kateşinler antioksidan etkinlikleriyle kalp-damar, Alzheimer, parkinson gibi nörodejeneratif Devamı…

hesaplama, grafik, diyet uzmanı, beslenme

Yeme farkındalığında 5 kilit prensip!

Beslenme eylemini anlık, dikkatli ve bilinçli bir şekilde deneyimlemeyi ifade eden yeme farkındalığını daha yakından tanımanız için 5 önemli prensibi sizler için derledim. Keyifli okumalar diliyorum. 1 • Yeme hızı Yavaş yemek yemek beyinde tokluk sinyallerinin oluşumuna zaman tanıyor. Yeme hızının yavaşlatılmasının enerji alımını azaltabileceği düşünülüyor. 2 • Açlık-tokluk sinyallerinin Devamı…

tıkanırcasına yeme, tıkanırcasına yeme bozukluğu, aşırı yeme, çok yeme, yeme nöbeti, yemek, kadın, yeme bozukluğu, öğrenci,

Yeme farkındalığı: Sağlıklı beslenme yolunda bilinçli tüketim ve eğitimin rolü

Yeme farkındalığı, son yıllarda gerek sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmada gerekse sağlık etkileri dolayısıyla merak edilen ve araştırılan bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Yeme farkındalığı ne yenildiğinden ziyade yeme davranışının neden ve nasıl oluştuğunun farkına vararak çevresel faktörlerden etkilenmeden, besin seçimlerini yargılamadan, açlık-tokluk kavramlarını fark ederek duygu ve düşüncelerin etkisinin bilincinde Devamı…

beyin, sağ beyin, sol beyin, beyin çalışması,

C vitamini sinir sistemini nasıl etkiliyor?

İnsan vücudunda üretilememesi nedeniyle C vitamininin yaşamsal bir vitamin olduğu biliniyor. Beyin dokusundaki C vitamini konsantrasyonunun diğer organlardan daha fazla olması, sinir sistemi ve C vitamini arasındaki ilişkinin dikkat çekici bir hâl almasını sağlıyor. Yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde C vitamini sinir sistemi fonksiyonlarını¹ destekliyor. Öte yandan C vitamininin kolajen sentezinde Devamı…