çalışma, çalışma motivasyonu, motivasyon, bilgisayar, teknoloji, çalışmak, çalışkan, proje, araştırma

Duyuru: Sıkça yapılan yazım yanlışları eğitimi (ÜCRETSİZ)

Momentum Sağlık Yönetimi olarak yazarlarımıza yönelik önemli bir eğitim önerimiz var! Türkçe yazım kurallarında sıkça yapılan hataları ele alan Sıkça yapılan yazım yanlışları eğitimine katılmanızı tavsiye ediyoruz. Bu eğitim sayesinde imla ve yazım hatalarını en aza indirerek doğru, anlaşılır ve anlamlı metinler oluşturmayı deneyimleyeceksiniz. Eğitim içeriği Noktalama işaretleri, bulunma hâli Devamı…

yeni yıl, zencefilli kurabiye, new year eve, hediye, kozalak

2022 yılında en çok okunan 10 sağlık içeriği!

2022 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl beslenme & diyetetik, psikoloji, fizyoterapi & rehabilitasyon alanlarına ilişkin en çok neleri konuştuk, yıl bitmeden hatırlayalım istedik. Keyifli okumalar! 27 Aralık 2021 ila 26 Aralık 2022 tarihlerini kapsayan verileri Google Analytics üzerinden derledik. İçeriklerin 2022 yılında gerçekleşen okunma sayıları, toplam okunma sayılarının Devamı…

lgbti, gey, lezbiyen, eşcinsel, tedavi, hastalık

Eşcinsellik hastalık mı?

Eşcinsellik, yaygın görülmediği ve üremeye yönelik olmayan cinsel davranışlar içerdiği için tıp otoriteleri tarafından uzun yıllardır hastalık olarak tanımlanmıştır. Hastalık olarak görüldüğü dönemlerde cinsel yönelimlerini değiştirmek veya bastırmak için eşcinsellere; beyin cerrahisi, ilaç tedavileri, işkence niteliğinde davranış değişikliği yöntemleri uygulanmıştır. Uzun yıllar devam eden bu uygulamalar cinsel yönelimin değişmesini sağlamadığı Devamı…

depresyon, antidepresan, ilaç, haftalık,

Antidepresanlar ne işe yarıyor?

Antidepresanlar çoğunlukla depresyon tedavisinde kullanılan psikoaktif ilaçların ortak adıdır. Bu nedenle antidepresan adında tek bir ilaç bulunmuyor. Depresyonun yanı sıra OKB, TSSB ve yaygın anksiyete bozukluğu gibi kaygı bozukluklarının tedavisinde de kullanılan antidepresanlar ağrı sorunlarıyla baş etmek için kullanılabiliyor. Antidepresanların nasıl iyileştirdiği tam olarak bilinmese de beynimizde yer alan ve Devamı…

erkek, suçlu, pişman, mutsuz, düşünme, hayal, genç

Suçluluk hissetmeden yaşamak

Suçluluk duygusunu yaptığımız ve yapmadığımız eylemlerin başkalarına zarar vermesi veya zarar verme ihtimali olması durumunda hissediyoruz. Diğer duygularımız gibi bizi olan biten hakkında uyaran suçluluk, kendimizi içsel olarak değerlendirmemizle ortaya çıkıyor. Çocukluğumuzdan itibaren ailemizden ve yakın çevremizden öğrendiğimiz değerlere göre şekillendiği için herkesin suçluluk duyduğu konular farklılık gösterebiliyor. Başka bir Devamı…

kadın, deniz, eğlence, mutlu, tatil, sakin, huzur, umut

Kişilik nedir?

Kişilik, insanları birbirinden ayıran özellikler bütünü olarak tanımlanıyor. Zaman içinde süreklilik gösteren ve duruma göre değişmeyen bu özellikler düşünce, duygu ve davranışların benzersiz bir örüntüsünden meydana geliyor. Kişilik özellikleri genetik faktörlere, aile yaşantısına, sosyal ve çevresel etkenlere bağlı olarak farklılaşıyor. Bu nedenle her birey kendine özgü bir kişiliğe sahip oluyor. Devamı…

arayüz fırçası

Arayüz fırçası mı, diş ipi mi?

Arayüz fırçası mı, diş ipi mi, sorusunu sizler için cevaplamak istedim. Dişlerin ön ve arka yüzeylerini fırçalarken diş fırçası kullanmaktayız. Bunun yanında dişlerin yan yüzeylerini temizlemek için kullanılan kürdan, diş ipi, arayüz fırçası ve tek demet diş fırçası gibi çeşitli seçenekler var. Bu seçeneklerin hangisinin daha uygun olduğuna karar verirken bazı Devamı…

diyet, not, sarımsak, sunum, diyet listesi, diyetisyen, domates, yazı, yazar

İçerik üretici diyetisyen alım sonuçları

Anne ve çocuk beslenmesi alanında içerik üretecek diyetisyen ilanı Gerçek Diyetisyenler Sitesi‘nin burada yer alan adresinde duyurulmuştu. Gönüllü olarak (ücretsiz) içerikler üretecek diyetisyen başvuru sonuçları 17 Ocak 2022 tarihi itibarıyla açıklanmıştır. Sıra Aday Mezun Olduğu Üniversite Mezuniyet Yılı Uzmanlık Alanı İle İlişkin Çalışmaları Yazarlık Deneyimi Değer- lendirme SONUÇ 1 Fat* Devamı…

çiçek, not defteri, sarı, mouse, fare, içecek, airpods, kulaklık, ev, çalışma, ödev, araştırma

2021 yılında en çok okunan sağlık içerikleri!

2021 yılını acısıyla tatlısıyla geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl diyet-beslenme, psikoloji, fiziksel aktivite-egzersiz ve ağız-diş sağlığına ilişkin en çok neleri konuştuk, yıl bitmeden hatırlayalım istedik. 28 Aralık 2020 ila 28 Aralık 2021 tarihlerini kapsayan verileri Google Analytics üzerinden derledik. İçeriklerin 2021 yılında gerçekleşen okunma sayıları, toplam okunma sayılarının yanında ve parantez Devamı…

psikoterapi, psikolog desteği, psikolojik görüşme, psikiatri randevusu, psikiatrist, hasta muayene etme

Hangi psikoterapi yaklaşımını seçmelisiniz?

Psikoterapi türleri, kuramcıların yaklaşımına göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle psikoterapide çok çeşitli teknikler ve uygulamalar kullanılabiliyor. Temel psikoterapi yaklaşımlarına göz atalım. Psikanalitik terapi Bilinçdışı isteklerin ve anıların, davranışları etkilediği varsayımına dayanan psikanalitik yaklaşım danışanın bilinçsiz düşüncelerini bilinçli seviyeye getirerek incelemeyi amaçlıyor. İlk olarak Sigmund Freud tarafından kullanılan psikanalitik terapi; aktarım, Devamı…

psikoloji, psikiyatri, ruhsağlığı, heykel, adam, düşünmek

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak ilan edilen 10 Ekim’de her yıl belirlenen bir tema ile ruh sağlığı alanında farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor. 2021 yılının teması ise eşitsizliklerin olduğu bir dünyada ruh sağlığı. Bu temanın belirlenmesinin sebebi 2020 yılında hayatımıza giren COVİD-19 pandemisidir. Çünkü pandemi, pek çok zorluğun yanında toplumsal eşitsizlikleri yeniden Devamı…

anne, kız, gözlük, 3b gözlük, 3d gözlük

Renk yanılsamaları

Renklerin cisimlerden yansıyan ışığın gözümüzde oluşturduğu yansımalar olduğundan daha önce şu yazımda bahsetmiştim. Renklerin bu algılanma biçimleri zaman zaman bazı yanılsamalara da sebep olabiliyor. İçeriğimde renklerin bu algılanma farklılıklarının bazılarından bahsedeceğim. Daha önce mağazadan aldığınız bir tişörtün eve geldiğinizde mağazadakinden çok daha farklı renkte göründüğünü düşündüğünüz oldu mu? Metamerizm kavramı Devamı…

rengarenk, renk renk, kalemler, okul, ders çalışma

Renk

Renk, cisimler tarafından yansılanan ışığın gözde oluşturduğu duyum şeklinde tanımlanıyor. Gözümüze yansıyan ışık ışınlarının ton (hue), doygunluk (chroma) ve parlaklık (value) olarak üç niteliği bulunuyor. İçeriğimde renklerin bu üç niteliğinden bahsedeceğim. Ton Renkler dediğimizde aklımıza ilk kırmızı, mavi, sarı ve diğerleri geliyor. Bunlar rengin tonu (hue) olarak adlandırılıyor. Doygunluk Doygunluk Devamı…