2023 senesini acısıyla tatlısıyla geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu yıl fizyoterapi ve rehabilitasyon alanına ilişkin en çok neleri konuştuk, gelin sene bitmeden hatırlayalım! Keyifli okumalar diliyoruz.

yeni yıl, zencefilli kurabiye, new year eve, hediye, kozalak

10 • Spor salonunda ağırlıkların yere atılması neden yasak?

2023 yılında Spor salonunda ağırlıkların yere atılması neden yasak? konusu en çok okunan onuncu fizyoterapi ve rehabilitasyon içeriği oldu! Spor salonunda ağırlıkların yere atılması neden yasak?, sene içinde 405 kez okundu. İçeriği buradan inceleyin!

bebek fizyoterapi, bebekler için fizik tedavi ve rehabilitasyon, bebek pilates topu

9 • Pediatrik rehabilitasyonda hangi teknikler kullanılıyor?

En çok okunan fizyoterapi ve rehabilitasyon yazıları arasında yer alan Pediatrik rehabilitasyonda hangi teknikler kullanılıyor?, 2023 yılında 416 defa okundu. Momentum Sağlık uzmanı tarafından oluşturulan Pediatrik rehabilitasyonda hangi teknikler kullanılıyor? başlıklı içeriği buradan okuyabilirsiniz.

8 • Duruş bozukluğu nasıl tedavi ediliyor?

Fizyoterapi ve rehabilitasyon içerikleri arasında bulunan ve 2023 senesinde 421 defa okunan Duruş bozukluğu nasıl tedavi ediliyor?, Momentum Sağlık yazarı tarafından oluşturuldu. Siz de Duruş bozukluğu nasıl tedavi ediliyor? başlıklı yazıyı incelemek isterseniz içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

ameliyat, operasyon, cerrahi girişim, obezite ameliyatı

7 • Obezite cerrahisi ve fiziksel aktivite

Momentum Sağlık uzmanı Şenol Yıldız tarafından yazılan Obezite cerrahisi ve fiziksel aktivite, Bu yıl egzersiz ve sağlıklı yaşam içerikleri arasında en çok okunan yedinci yazı oldu. 452 defa okunan Obezite cerrahisi ve fiziksel aktivite başlıklı içeriği şimdi buradan okuyun!

EMS, ems sistemiyle egzersiz ve kilo verme

6 • EMS: Kilo verdiren mucizevi bir yöntem mi?

Geldik Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında 2023 yılının en çok okunan altıncı içeriğine! Momentum Sağlık uzmanı Şenol Yıldız tarafından yazılan ve 459 defa okunan EMS: Kilo verdiren mucizevi bir yöntem mi? başlıklı içeriği siz de buradan inceleyebilirsiniz.

şişman, şişman filmleri, şişman şakası, şişman spor, yoga, obez, önyargı

5 • Egzersiz yapan bireyler egzersiz öncesinde aç mı yoksa tok mu olmalı?

2023 yılında Egzersiz yapan bireyler egzersiz öncesinde aç mı yoksa tok mu olmalı? konusu en çok okunan beşinci fizyoterapi ve rehabilitasyon içeriği oldu! Momentum Sağlık yazarı Diyetisyen Beyza Çulha tarafından oluşturulan Egzersiz yapan bireyler egzersiz öncesinde aç mı yoksa tok mu olmalı?, sene içinde 506 kez okundu. İçeriği buradan inceleyin!

ofis içme suyu, 1 bardak su, çalışan kadın, iş yeri

4 • Masabaşı çalışmanın getirdiği sağlık risklerini azaltmanın mükemmel yolu!

En çok okunan fiziksel aktivite ve sağlık yazıları arasında yer alan Masabaşı çalışmanın getirdiği sağlık risklerini azaltmanın mükemmel yolu!, 2023 yılında 610 defa okundu. Momentum Sağlık uzmanı Şenol Yıldız tarafından oluşturulan Masabaşı çalışmanın getirdiği sağlık risklerini azaltmanın mükemmel yolu! başlıklı içeriği buradan okuyabilirsiniz.

Fizyoterapist • Elif Gizem AVCI

Fizyoterapist • Elif Gizem AVCI

3 • Siyatik siniri ve ağrısını hafifleten fizik tedavi yöntemleri: Uykusuz gecelerin sonu!

Fizyoterapi ve rehabilitasyon içerikleri arasında bulunan ve 2023 senesinde 1301 defa okunan Siyatik siniri ve ağrısını hafifleten fizik tedavi yöntemleri: Uykusuz gecelerin sonu!, Momentum Sağlık yazarı Fizyoterapist Elif Gizem Avcı tarafından oluşturuldu. Siz de Siyatik siniri ve ağrısını hafifleten fizik tedavi yöntemleri: Uykusuz gecelerin sonu! başlıklı yazıyı incelemek isterseniz içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

soslar, atıştırmalık, yumurta, leblebi kurabiyesi, yeşillik, sebze, ziyafet, beyram, ramazan, oruç, sahur

2 • Ramazan bayramında aktif kalın!

Momentum Sağlık uzmanı Şenol Yıldız tarafından yazılan Ramazan bayramında aktif kalın!, Bu yıl fiziksel aktivite ve sağlık içerikleri arasında en çok okunan ikinci yazıl oldu. 1573 defa okunan Ramazan bayramında aktif kalın! başlıklı içeriği şimdi buradan okuyun!

ayna, yeme bozukluğu, yağlanma, bel yağlanması, obezite

1 • Yağ kaybı için egzersizlerinizi doğru planlayın

Ve geldik egzersiz ve sağlık alanında 2023 yılının en çok okunan içeriğine! Momentum Sağlık uzmanı Şenol Yıldız tarafından yazılan ve 2023 defa okunan Yağ kaybı için egzersizlerinizi doğru planlayın başlıklı içeriği siz de buradan inceleyebilirsiniz.

yeni yıl, geyik, oyuncak, peluş yeni yılda gıda önerileri, kahverengi, oyuncak

Bu listede yer alan içeriklerin 2023 yılı içinde oluşturulan güncel yazılar olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

2023 yılının sağlık, başarı, mutluluk ve huzur getirmesini diliyoruz. Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız ve iyi ki bizimlesiniz!

Momentum Sağlık ekibinden Diyetisyenler Şenol Yıldız, Beyza Çulha, Handenur Seven, Tuğba Şahin ve Psikolog Cenk Umur

258 kez okundu

Momentum Sağlık

Kâr amacı gütmeyen bir internet platformu olan Momentum Sağlık, 2019 yılında Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız ve Uzman Psikolog Cenk Umur tarafından kuruldu. Momentum Sağlık beslenme, psikoloji ve fizyoterapi alanlarına yönelik güncel ve bilimsel verileri etik ilkelere bağlı kalarak paylaşmayı kabul etmiştir. Web sitesinde yer alan içerikleri aktif bağlantı adresi ile beraber paylaşabilirsiniz. Momentum Sağlık’taki içerikler bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi hizmetleri için hekiminize başvurun.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir