Castanea cinsini oluşturan ağaçların ve bu ağaçların yenilebilen tohumlarına kestane deniyor. Kış mevsimiyle birlikte pazar tezgâhları kestane ile süsleniyor. Bu sene hem az mahsul bulunuyor hem de fiyatı tüketicilere pahalı geliyor.

kestane

Hâl böyle olunca besin taklidi ve tağşişi gündeme geliyor. Yerli kestanelerden ayırt edilmesi epey zor olan Çin kestanesi bu anlamda öne çıkıyor. Hayvan besini olarak ithal edilen Çin kestanesinin yerli kestaneden daha büyük ve düzensiz şekillerde olduğu, geç piştiği, pişirirken köpürdüğü ve fiyatının daha ucuz olduğu belirtiliyor.

Diyetisyen Şenol Yıldız

İnsan sağlığına zararlı olup olmadığı tartışılan bu ürünün sağlığı bozucu olmadığı kanıtlansa bile yerli bir besinmiş gibi tüketicinin yanıltıldığı, yanlış bilgilendirildiği ortadadır. Basında yer alan haberleri takip etmeye devam ediyoruz.

433 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir