eighteen plus age limit sign, 18+ yaş, erişkin içerik, on sekiz yaş ve üzeri içerik, alkolle ilgili yazı, içki, bira, şarap, likör, cin, rakı, viski, votka, tekila

Alkol ürünleri hakkında bilgiler içeren bu yazı sadece 18 yaşından büyük kişiler için hazırlanmıştır. Okuyucuları bilgilendirmek amacıyla, herhangi bir kâr ve reklam amacı gütmeyen bu içerik 4250 sayılı ispirto ve ispirtolu içkiler inhisarı kanununun altıncı maddesine uymayı kabul ve taahhüt etmektedir.

Şaraplar renklerine göre kırmızı, beyaz ve pembe olmak üzere üçe ayrılıyor. Renge göre yapılan bu sınıflandırma genellikle şarap servisinde de öne çıkıyor. Şarap servis edilirken öncelikle şarabın beyaz mı, kırmızı mı yoksa pembe mi tercih edildiği soruluyor.

blush şarap

Pembe şarap yaygın olarak Fransızca gül rengi anlamındaki rosé adıyla anılıyor. İngilizcede açık pembe anlamına gelen blush ismi ise Kaliforniya’daki şarap üreticilerine dayanıyor.

blush şarap

Roze ve blush terimleri kullanıldıkları yerlere ve bölgelere bağlı olarak küçük farklılıklar gösteriyorsa da benzer anlamları ifade ediyor.

blush şarap

Roze şarap, kırmızı üzümlerden yapılıyor. Bu şarap üzümlerin kabuklarıyla daha kısa süre temas ettiği için kırmızı yerine hafif pembe veya şeftali tonlarında bir renge sahip oluyor.

blush şarap

Blush ise genellikle aynı türdeki hafif renkli şarapları ifade etmek için kullanılıyor. Açık pembe veya şeftali tonlarında olan şarapları tanımlayan bu şarap çilek ve ahududu gibi kırmızı meyve aromaları içerebiliyor.

Eskişehir Uzman Diyetisyen Şenol YILDIZ

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Sonuç olarak roze ve blush terimleri benzer şarapları ifade ediyorsa da yapım biçimleri ve lezzetleri bakımından birbirlerinden ayrılıyor. Roze şarabın taze ve kuru aroması bulunuyorken roze şarapta bu lezzet yerini daha şekerli ve meyveli notalara bırakıyor.

271 kez okundu

Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2014 yılında mezun olan Şenol Yıldız, lisansüstü eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayarak bilim uzmanı unvanı aldı. Mesleki yaşamına fitoterapi ve besin takviyeleri alanında öncü bir Amerikan şirketinde görev alarak başlayan Diyetisyen Şenol Yıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir